Össztüzet zúdított a kormánymédia a hódmezővásárhelyi polgármesterjelöltre

„Személyemben nem tudnak támadni, ezért megpróbálják rám sütni, hogy független indulásom ellenére a Jobbik–MSZP jelöltje lennék.”

Unyatyinszki György
2018. 01. 05. 8:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha egy keresztény értékrendű, hétgyermekes családapáról – akit ráadásul Amerikából hozott vissza a hazaszeretet – azt gondolnánk, hogy nem válhat a kormányzati kampány céltáblájává, arra alaposan rácáfol a Hódmezővásárhelyen zajló időközi polgármester-választási kampány. A független jelölti indulást erősen fontolgató (időközben a Facebookon a következő bejegyzés jelent meg: „Érdeklődésre megerősítem, hogy ma biztosan megtartom a sajtótájékoztatót. Minden vásárhelyi polgárt szeretettel várok a Szent István térre fél 4-re.”) Márki-Zay Péter élete egyik legnehezebb időszakát éli: a közelmúltban váratlanul megszűnt az állása, családja egzisztenciája kapcsán figyelmeztető üzeneteket kap, valamint erős lejárató hadjárattal szembesült a helyi és az országos kormányközeli médiában.

– Személyemben nem tudnak támadni, ezért megpróbálják rám sütni, hogy független indulásom ellenére a Jobbik–MSZP jelöltje lennék. Ezek a pártok ráadásul nem is összeegyeztethetők egymással – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Márki-Zay Péter, aki szerint a fideszes városvezetés érdekeit szolgálja az ilyen hírek terjesztése. Ezt némiképp alátámasztja, hogy először a Vásárhely24.hu írt – akkor még feltételes módban – a jelölt vélelmezett politikai hátteréről, később azonban a közmédia és az Origo, illetve a többi kormányközeli médium már egyenesen „árpádsávos szocialista” jelöltként kezelte.

– Nem tudok egyetlen magyarországi párttal sem maradéktalanul azonosulni, ezért választottam a független indulást – jelentette ki Márki-Zay. Beszámolt arról, hogy a városban úgy érzékelte, széles körben fel tudnak sorakozni mögötte a változásra vágyó választók, ami kellő támogatást adhat neki az indulásban. – Pártoktól pénzt semmiképpen nem fogadok el – felelte kérdésünkre, és hozzátette, hogy önerőből és az őt ismerők támogatásával fog kampányolni.

– Az utolsó lökést az adta, amikor az Állami Számvevőszék eljárást indított az ellenzék ellehetetlenítésére – mondta lapunknak Márki-Zay Péter, kiemelve a Jobbik ellen kiszabott bírságot. Megjegyezte azt is, hogy a kormánnyal kritikus személyek elleni súlyos lejárató kampányok, a magyar vállalkozókat ellehetetlenítő kormányközeli csoportok tevékenysége szintén átlépte nála a határt. 2009-ben még fideszes szavazóként tért haza, ám elfordult a párttól, mert úgy látja, mára teljesen eluralta a Fideszt a hatalomvágy, a korrupció, az elnyomás és a megfélemlítés, illetve a gyűlöletkeltés – katolikus keresztényként pedig elítéli az ilyen magatartást. Lelkiismerete azt mondatta vele, hogy mivel képesnek érzi magát, fellép az említett tettekkel szemben – tette hozzá.

Néhány nappal az év vége után, amikor a neve felmerült lehetséges jelöltként, munkaadója arra kérte, hogy beszéljék meg munkaviszonyának felbontását. Igaz, azt elismerte, hogy volt stíluskülönbség közte és főnöke között, ám az utóbbi időben semmilyen vita, megrovás pedig főképp nem utalt arra, hogy elbocsátanák. Hozzátette, hogy a vállalat költségvetési okokra hivatkozva sürgősséggel bontott vele szerződést, jelenleg a végkielégítéséből él a családjával.

Környezetéből olyan figyelmeztetéseket is kapott, hogy felesége egészségügyi vállalkozása is külön ÁNTSZ-ellenőrzésre számíthat. – Megfélemlítéssel próbálják a közéleti szerepet vállaló polgárokat elrettenteni a politizálástól – mondta.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.