Szél kitiltása: Németh Szilárd csak „politikai véleményt” fogalmazott meg

Semmilyen törvényi eszköze nincs a Fidesznek arra, hogy kitiltsa a politikust a bizottsági üléséről.

Hutter Marianna
2018. 01. 16. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, semmilyen törvényi eszköze nincs a Fidesznek arra, hogy kitiltsa Szél Bernadettet a nemzetbiztonsági bizottság üléséről – legalábbis ez derült ki a kormánypárt kommunikációs igazgatójának, Hidvéghi Balázsnak a szavaiból.

Lapuk a politikust annak kapcsán kérdezte, hogy Németh Szilárd hétfőn arról beszélt, az LMP-s képviselő nem vehet majd részt egy esetlegesen a „Soros-tervvel” foglakozó nemzetbiztonsági ülésen. „Én egyetértek Németh Szilárd javaslatával, ez egy politikai megfontolás alapján elmondott vélemény volt” – mondta Hidvéghi, aki szerint az LMP minden egyes politikai döntése a bevándorlást segítette.

Lapunk felvetette, hogy Németh Szilárd a magánvéleményét közölte és semmilyen törvényi eszköz nincs a kitiltásra, erre Hidvéghi azt ismételte el, hogy Németh Szilárd politikai véleményt fogalmazott meg, amit ő teljes mértékben oszt. További felvetésünkre, hogy ha Szél Bernadett a Fidesz véleményével szemben úgy látja jónak, hogy elmegy az ülésre, akkor ott lehet, a kommunikációs igazgató annyit mondott: „Megvárjuk, hogy ha lesz egy ilyen ülés, mi fog történni. A mi politikai véleményünk ez”.

Hidvéghi egyébként annak apropóján tartott sajtótájékoztatót, hogy a Fidesz keddi választmányi ülése után nyilvánosságra hozták mind a 106 egyéni jelöltjük listáját. Megkérdeztük, a Fidesz–KDNP pártszövetség országos listája is elkészült-e, amire úgy reagált, még nem, erre a következő hetekben kerül sor.

„Ellenzéki helyzetből talán több értelme van választási programot írni, kormányzati pozícióból kevesebb a jelentősége, mert ami igazán számít, az a teljesítmény” – válaszolta már arra kérdésünkre, hogy a Fidesznek lesz-e választási programja. Továbbá megjegyezte, számára világos, hogy mit képvisel a kormánypárt. Vagyis a politikus nem tudta megmondani, hogy a Fidesz az idei választásra készül-e konkrétabb programmal, mint amilyen 2014-ben az egyszavas „Folytatjuk” volt.

Hidvéghi a sajtótájékoztatón azt is bejelentette, hogy a Fidesz országos választmányi ülése határozatot fogadott el, amelyben – nem túl meglepő módon – elutasítják a „Soros-tervet” és azt a törekvést, hogy bevándorlók országává változtassák Magyarországot. Ezért a párt határozatában hívta fel a kormányt arra, hogy minden eszközzel lépjen fel a „Soros-terv” végrehajtása ellen. „A kormány szükség esetén akár törvényi úton korlátozza a Soros-hálózat bevándorlásszervező tevékenységét és további terjeszkedését” – írták a határozatban.

Lapunk kérdésére, hogy a törvényi korlátozás mit jelenthet, a kommunikációs igazgató nem tudott konkrétumokkal szolgálni, miután a részletek kidolgozására a kormányt kérik fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.