Vekerdy Tamás az iskolai terrorveszélyről: Marhaság úgy, ahogy van

Terrorellenes intézkedési tervet kér a NATO – állítja a kormány. A pszichológus szerint ez hazugság.

MN
2018. 01. 08. 18:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Év végén számoltunk be róla, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma fél évet adott a hazai óvodáknak és iskoláknak honvédelmi intézkedési terv kidolgozására. Ahogy Szurovecz Illés, az Abcúg szerzője is említette, minderre a „potenciális terrorfenyegetettség” miatt van szükség – a kormány szemszögéből nézve, mely azt állítja, a NATO kérésére intézkednek. A Lánchíd Rádió megkérdezte Vekerdy Tamást, hogy miről is szól mindez, pszichésen milyen hatással lehet a gyerekekre.

– A tűzvédelemre hasonlít – értett egyet a pszichológus a riporter felvetésével, ám hozzátette: – A dolog úgy marhaság, ahogy van. – Sőt, ennek szerinte valóban nincs semmi értelme, csak a gyerekek zargatása, akik közül néhányan örülhetnek, hogy lógnak egy-egy óráról.

Vekerdy Tamás úgy véli, ráadásul egy szó sem igaz az egészből: – A kormány nyilatkozata azt állítja, a NATO kötelezett minket erre, a NATO viszont szokatlan módon reagált, mondván, nem kértek ilyesmit.

Ostoba propagandafogásnak minősítette, amely persze remekül működik, felzaklató, mondván veszélyben vannak a gyerekeink. Valaki megír egy általános sablont, azt sok pénzért megveszik, kifüggesztik mindenhová. – Értelmetlen abajgatni ezzel a gyerekeket – tette hozzá. Nem létező dologgal küzdünk, mivel nem a gyerekek védelméről van szó. Mindez csak választási kampányfogás, a Soros-plakátok mellé való.

– A kevéssé tájékozottak elhihetik ezt – vélte Vekerdy. – A Fidesz ezzel szerezheti meg a következő szavazókat, elhintik a félelmet a gyerekekben, gondolják sokan a lépésről. Nevet adnak ezzel a szorongásnak, ők, a migránsok, a menekültek lesznek a gonoszak. Érzelemmanipuláció, nem más. A rettegés és a félelem csírája ez a gyerekekben, nem származhat egészséges társadalom ebből.

A pszichológus szerint a német társadalom a példa: a nem árja, a zsidó volt a rossz, a megbélyegzett. Húsz év kellett Németországban, amíg egy új generáció felismerte a félrevezetést. – Az a biztató, hogy mi slendriánabbak vagyunk, mint a németek – reménykedett Vekerdy Tamás, így ez a súlyos felelőtlenség elsikkadhat, talán nem jár majd komoly következményekkel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.