Vona Gábor Isten mellett tett hitet

Ami törökül Allah, az angolul God, németül Gott, franciául Dieu.

MN
2018. 01. 25. 11:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Allah mellett tett hitet Vona Gábor” – írja csütörtöki cikkében a Mandiner.hu. A portál egy felvételt tett közzé, amelyen szerintük a Jobbik elnöke „muszlim fiatalok előtt török nyelven tesz hitet Allah mellett”.

A videót feliratozták is, eszerint a Jobbik elnöke azt mondta, „mi Atilla unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak, és senkitől nem félnek, csakis Allahtól”. Valójában azonban Allah törökül Istent jelent, vagyis precíz fordítás szerint Vona Gábor azt mondta, „csakis Istentől”. 

A Jobbik elnöke a Facebookon reagált a hírre. Ő is kiemelte, hogy a bevágott beszédrészletben nem Allahot dicsőíti, hanem Istent, akit török nyelven így neveznek. „Angolul is beszéltem már Istenről, hiszen – mint római katolikus keresztény – hiszek benne. Ők Godnak mondják. A németben Gott, a franciában Dieu és így tovább. Halkan megjegyzem, hogy az arab keresztények Allahnak nevezik” – fogalmazott.

Hozzátette, hogy szinte minden nagyobb beszédét ezekkel a szavakkal fejezte be: „Atilla unokái vagyunk. Atilla unokái pedig – a Jóistenen kívül – nem félnek senkitől.”

„A Fidesz ennek a mondatnak a török fordítását igyekszik ellenem fordítani, ami egyrészről nevetséges tudatlanságról, másrészről Istent sem félő aljasságról tanúskodik. Természetesen megteszem a szükséges jogi lépéseket” – fűzte hozzá.

„A Jobbik lebuktatta a Fideszt. Rámutattunk, hogy Orbán hazudik, és nem képes megvédeni Magyarországot. Most egy ócska és nevetséges hazugsággal próbálnak visszavágni és elterelni a figyelmet” – fogalmazott. 

A Mandiner cikkét – döbbenetesnek nevezve – természetesen gyorsan átvették a kormányzati propagandafelületek. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.