Új kampány jön: Soros helyett az ENSZ lesz a kormány fő ellensége

A sorosozás hangereje csökken, de a migráció marad a fő téma. Az ENSZ készülő menekültügyi egyezménye az apropó.

MN
2018. 03. 01. 10:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy lejjebb tekerte a sorosozás hangerejét a kormány és a Fidesz propagandagépezete, úgy keresett rögtön új célpontot is magának: a bevándorlás mint legfőbb téma megmaradt, az új főgonosz szerepében pedig az ENSZ jelenik meg. Ennek apropója a világszervezet tárgyalás alatt lévő menekültügyi egyezménye, amelyet a kabinet úgy értelmez, hogy eltörölnék a határokat, és szabaddá tennék a migrációt.

„A kormány tájékoztató kampányt indít az ENSZ migrációs csomagjáról” – jelent meg a hír a kabinet hivatalos Facebook-oldalán. E szerint a világszervezet „azt akarja, hogy bontsuk le a bevándorlás útjában álló kerítést, folyamatosan fogadjunk be migránsokat, és fizessük a migránsok letelepedését és munkavállalását”. Az új jelszó is megvan: „Magyarország dönt, nem az ENSZ!”

Korábban Szijjártó Péter külügyminiszter még azt is belengette, hogy Magyarország – az Egyesült Államokhoz hasonlóan – kilép az egyezmény tárgyalásából, ha az első tervezet nem olyan lesz, mint szeretnék. Ez végül nem történt meg, sőt egy csütörtöki rendezvényen Szijjártó bejelentette: Nekünk a biztonság az első címmel tizenkét pontos javaslatcsomagot nyújtanak be a tervezethez.

Ebben a magyar kormány a migrációt rossz és veszélyes folyamatként írja le, ami súlyos biztonsági kihívásokat okoz. Azt szeretnék, hogy a nemzetközi erőfeszítések célja a migráció megállítása legyen, és kimondanák, hogy nem alapvető emberi jog a ki- és bevándorlás. Ezzel szemben elismernék, hogy mindenkinek joga van a saját hazájában békében és biztonságban élni, és ha ez nem lehetséges, akkor a lehető legközelebb maradhasson, amíg vissza nem tud menni a hazájába.

A magyar javaslat kiemelné a szuverenitás fontosságát, vagyis tiszteletben kell tartani minden ország jogát, hogy a saját polgárai biztonságát elsődleges kérdésként kezelje, és nem lehet elvitatni a jogát, hogy eldöntse, kit enged be a területére. A nemzetközi közösségnek támogatnia kellene minden országot hagyományai és társadalmi berendezkedése megőrzésében, és kimondanák azt is, hogy minden országnak joga és kötelessége megvédeni a határait, a nemzetközi közösségnek pedig támogatni kell őket ebben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.