Visszalépésekről egyeztetett a LMP és az MSZP

Szekszárdon, Budapesten, Nyíregyházán, Szombathelyen lehetnek visszalépések, állítja az ATV. Utóbbi kockázatos a szocialisták számára.

MN
2018. 03. 06. 19:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMP és az MSZP–Párbeszéd keddi tárgyalásán kiderült: Szél Bernadették elsősorban Szekszárdon, Hadházy Ákos körzetében és Szombathelyen kérik visszalépésre a szocialistákat, míg az LMP Kunhalmi Ágnes körzetében és Nyíregyházán tenne hasonló gesztust az MSZP-nek – tudta meg az ATV.

Ha lesznek visszalépések, „nem lesz nagy csinnadratta”, az érintett képviselőjelöltek „egyszerűen besétálnak majd az irodákba és aláírják a megfelelő papírokat” – mondták az ATV-nek nyilatkozó források.

A csatorna úgy tudja, hogy a keddi, közel egyórás megbeszélésen az LMP-t Hadházy Ákos társelnök és Ungár Péter képviselte, míg az MSZP–P részéről Molnár Gyula pártelnök és Tóth Bertalan frakcióvezető volt jelen, Karácsony Gergely helyett pedig a Párbeszéd részéről Szabó Tímea.

A  tévének nyilatkozó informátorok állítják, minden bizonnyal lesz eredménye a két ellenzéki párt közötti megbeszéléseknek: Szél Bernadették elsősorban Szekszárdon és Szombathelyen kérik visszalépésre a szocialistákat, míg az LMP Kunhalmi Ágnes budapesti körzetében és Nyíregyházán tennének hasonló gesztust az MSZP-nek.

A Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanakkor Szombathely rizikós helyszín lehet a visszalépés szempontjából:

bár a szocialisták itt Nemény Andrást léptetnék vissza az LMP-s jelölt, Németh Ákos javára, attól tartanak, hogy sokan félreértik majd a döntést, és a korábbi kapcsolat miatt azt gondolják, hogy az MSZP a már független jelöltként induló Czeglédy Csabát akarja segíteni a lépéssel.

Az ATV szerint az LMP számára Gödöllő vagy a Belváros, a KDNP-s Hollik István körzete még mindig értékes küzdőterepnek számít. Ahogy az MSZP–P részéről is tárgyalási alap Hiller István körzete (Pesterzsébet-Soroksár), Burány Sándoré (Kőbánya), Tóth Csabáé (Zugló), Miskolc 2-es körzete (Varga László győzött), illetve Szeged.

A csatorna úgy tudja: az LMP–MSZP megegyezés véglegesítése március 15-e és április 8-a között megtörténik.

Gyurcsány Ferenccel nem tárgyal az LMP, ehhez tartják magukat, de ez nem jelenti azt az ATV információi szerint, hogy a DK-s jelöltekkel ne lenne végül megegyezés. Gréczy Zsolt viszont hétfőn leszögezte: az MSZP–P csak a saját nevében tárgyalhat, a DK-éban nem. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.