Karácsonyék hallgatnak arról, kiken és mennyit spórolnának

Semmilyen részletet nem árulnak el Karácsonyék arról, hogy milyen konkrét elképzeléseik vannak a fővárosi cégek összevonásával kapcsolatban, így sem a várható megtakarításokról, sem a végkielégítésekről és más munkaügyi intézkedésekről nem adtak választ lapunknak, ahogy a hatástanulmányt sem mutatták be. Közben a főpolgármester ígéretével ellentétben az FKF-től zömében éppen a beosztottakat küldik el a vezetők helyett.

2021. 01. 07. 7:31
null
Fotó: Teknos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Főpolgármesteri Hivatal éppen Karácsony Gergely leghangzatosabb ígéreteivel kapcsolatban feltett kérdésekre nem adott érdemi választ lapunk közérdekű adatigénylésére és hatástanulmányt sem tudott bemutatni.

Bár a főpolgármester már november 20-án bejelentette: hat fővárosi cég – a Budapesti Városüzemeltetési Holding, a Főkert, az FKF, a Főtáv, a Temetkezési Intézet és a Főkétüsz – összevonásával nem megszorítanak, hanem megtakarítanak, s az átalakítások nem a szakmai dolgozókat érintik, hanem a vezetői pozíciókat, az igazgatókat és a bizottsági tagokat, ebből kevés látszik teljesülni.

Hiába érdeklődtünk egyebek mellett arról, hogy éves szinten mekkora spórolást jelent, hogy a Karácsony ígéretei szerint egyharmadával csökkentik az említett cégek politikai vezetésének költségeit, és arra sem válaszoltak, hogy mekkora végkielégítést fizetnek az elbocsátott vezetőknek.

A Számadó Tamás főjegyző által szignózott, semmitmondó válaszban ugyanis az áll, hogy a politikai vezetés költségeinek csökkentéséről – azon túl, hogy megszüntették a főpolgármester szintén Karácsony-párti, klímavédelemért és fejlesztésért felelős helyettesének, Dorosz Dávidnak a hivatalát – nem adnak tájékoztatás, mivel az érinti a 2021-es költségvetést.

Dorosz Dávid, a klímavédelemért felelős főpolgármester-helyettes az új összetételű Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 5-én.
MTI/Balogh Zoltán

A december 7-én kelt levélből kiderül, hogy a büdzsét közel egy hónapja előkészítették, ám hiába ígérték, hogy azt követően elérhető lesz a „normaszöveg” a főváros honlapján, a politikai vezetésből származó költségcsökkentésről máig nem található tájékoztatás a Budapest.hu portálon. A végkielégítés kapcsán annyit írtak, hogy a fővárosi cégekénél a törvényben előírt minimálisnál magasabb összeg nem köthető ki, ahogy hosszabb felmondási idő sem.

Egyéb munkáltatói intézkedésekről arra hivatkozva tagadták meg a tájékoztatást, hogy azokat nem lehet a 2021. március 31-én realizálódó összevonás előtt meghozni.

Azonban a gyakorlat azt mutatja, hogy Karácsony nem tartja a szavát,

hiszen ahogy korábban beszámoltunk róla, például a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-től (FKF) többségében éppen a szakmai dolgozókat küldték el, ráadásul mindössze néhány nappal a főpolgármester bejelentését követően. Sőt, lapunk kérdésére az FKF elismerte, hogy a 17 kirúgott munkatárs között még négy fizikai dolgozó is volt. Egy, a Magyar Nemzet birtokába került dokumentum azt is bizonyítja, hogy az egyszerű beosztottakat is nagy számban érintő elbocsátások a baloldali városvezetés elképzeléseivel összhangban történtek, hiszen a fővárostól olyan instrukció is érkezett az FKF-hez, hogy a kirúgásoknál ügyeljenek arra, hogy a lapátra tett munkatársak száma ne érje el a csoportos létszámleépítés limitjét. Több dolgozó pedig arról számolt be, hogy feletteseik azt közölték velük, készüljenek fel arra, hogy a kirúgások egészen március végéig tartanak majd. Az FKF ezt lapunk kérdésére tagadta, és egyre azt hangoztatják, hogy az elbocsátásoknak nincs közük Karácsony megszorító csomagjához.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.