Orbán Balázs: Mellár Tamás is felvette a gyurcsányi tempót

A Harvard és a Yale Egyetem is pontosan úgy indult, mint amit a kormány ma tesz: alapítványi formában és állami vagyonnal.

Magyar Nemzet
2021. 06. 01. 10:01
ORBÁN Balázs
Orbán Balázs szerint külön érdekesség, hogy a Jobbik ugyanazt kommunikálja a parlamentben, mint a DK MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mellár Tamás napirend előtt közgazdászok véleményére hivatkozva azt állította, hogy gazdasági szempontból előnytelen a Fudan-beruházás. – Persze lehet, hogy ezek a közgazdászok Soros György vagy akár Gyurcsány emberei – próbált élcelődni a Párbeszéd képviselője. Szerinte ha a kérdésben mégis a kormánynak van igaza, akkor „a 133 bátor” kormánypárti képviselőnek alá kellene írnia egy papírt, amelyben vállalják, hogy ha a beruházás öt év alatt nem térül meg, úgy saját vagyonukkal felelnek azért.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára válaszában úgy fogalmazott: Mellár 2018-ban még azt állította, hogy Gyurcsány Ferenccel sosem fog együttműködni, ehhez képest gyorsan felvette a gyurcsányi tempót, és már ő is vagyonvesztéssel fenyegeti a munkájukat végző képviselőket.

Orbán Balázs hangsúlyozta: normális, civilizált párbeszédben nem lehet elvitatni, hogy szükség van a felsőoktatás megújítására, versenyképessé tételére, és hogy ehhez több állami forrás szükséges. Mindegy, hogy melyik egyetem honnan jön, a lényeg az, hogy a nemzetközi rangsorban hol szerepelnek – tett hozzá.

Az államtitkár rámutatott: annak idején a Harvard és a Yale Egyetem is pontosan úgy indult, mint amit a kormány ma tesz: alapítványi formában és állami vagyonnal.

– A felsőoktatásba több forrást kell tenni, nem értem, hogy ez a baloldal szerint miért nem támogatható – mondta Orbán Balázs, aki szerint a baloldal politikai hisztériakeltést folytat a kérdésben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.