időjárás 3°C Virgil 2022. november 27.
logo

Orbán Balázs: Mellár Tamás is felvette a gyurcsányi tempót

Magyar Nemzet
2021.06.01. 10:01
Orbán Balázs: Mellár Tamás is felvette a gyurcsányi tempót

Mellár Tamás napirend előtt közgazdászok véleményére hivatkozva azt állította, hogy gazdasági szempontból előnytelen a Fudan-beruházás. – Persze lehet, hogy ezek a közgazdászok Soros György vagy akár Gyurcsány emberei – próbált élcelődni a Párbeszéd képviselője. Szerinte ha a kérdésben mégis a kormánynak van igaza, akkor „a 133 bátor” kormánypárti képviselőnek alá kellene írnia egy papírt, amelyben vállalják, hogy ha a beruházás öt év alatt nem térül meg, úgy saját vagyonukkal felelnek azért.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára válaszában úgy fogalmazott: Mellár 2018-ban még azt állította, hogy Gyurcsány Ferenccel sosem fog együttműködni, ehhez képest gyorsan felvette a gyurcsányi tempót, és már ő is vagyonvesztéssel fenyegeti a munkájukat végző képviselőket.

Orbán Balázs hangsúlyozta: normális, civilizált párbeszédben nem lehet elvitatni, hogy szükség van a felsőoktatás megújítására, versenyképessé tételére, és hogy ehhez több állami forrás szükséges. Mindegy, hogy melyik egyetem honnan jön, a lényeg az, hogy a nemzetközi rangsorban hol szerepelnek – tett hozzá.

Az államtitkár rámutatott: annak idején a Harvard és a Yale Egyetem is pontosan úgy indult, mint amit a kormány ma tesz: alapítványi formában és állami vagyonnal.

– A felsőoktatásba több forrást kell tenni, nem értem, hogy ez a baloldal szerint miért nem támogatható – mondta Orbán Balázs, aki szerint a baloldal politikai hisztériakeltést folytat a kérdésben.

Szócsaták az Országgyűlésben

Döntött a tisztelt Ház: Meghosszabbítható a veszélyhelyzet

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.