A magyarok a nemzet javát helyezik az uniós érdekek elé

Egy friss felmérésből kiderül, a többség szerint tenni kell azért, hogy a nemzeti hovatartozás fontosabb legyen az európainál.

Magyar Nemzet
Forrás: SDG Alapítvány2021. 09. 30. 13:08
null
20200331 Baks Képen: Eu Európai Unió zászló Fotó: Török János TJ Délmagyarország DM Fotó: Török János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közvéleménykutatás segítségével mérte fel a magyar állampolgárok véleményét a szuverenitás témaköréről az SDG (Soli Deo Gloria) Alapítvány, külön megvizsgálva a nemzeti szuverenitásra ható külső tényezők szerepét. Az országosan reprezentatívnak minősülő felmérésből kiderült: 

Magyarországon az egyértelmű többség a nemzeti kultúra és a gazdaság védelmezését várja el az aktív, cselekvő államtól, továbbá a magyarok nem hívei a jelenleginél szorosabb európai államközi együttműködésnek, ami kifejezetten rossz hír az uniós szuperállam rajongóinak. 

A friss közvéleménykutatás szerint az átlagos magyar állampolgárok határozottan a nemzet javát helyezik az uniós vagy nagyhatalmi érdekek elé, s ezt minden hazai politikai erőnek figyelembe kell vennie az Európa jövőjéről szóló diskurzusban. 

 A polgári és nemzeti értékek iránt elkötelezett SDG felmérése szerint ugyanis a teljes népesség 70 százaléka –  függetlenül nemtől, kortól, iskolai végzettségtől vagy éppen anyagi helyzettől – egyetértett azokkal a kijelentésekkel, miszerint

 a magyar kormánynak tennie kell a globális cégek átlátható hazai működéséért, 69 százalékuk szerint azért is tenni kell, hogy a nemzeti hovatartozás fontosabb legyen az európainál, valamint szintén 69 százalékuk vélte úgy, hogy a kormánynak fel kell lépnie a külföldi befolyás ellen.

Ötven százalékos vagy afeletti támogatást kaptak azok az állítások, miszerint Magyarország politikai súlya a hivatalban lévő kormány munkája révén felértékelődött, továbbá az is, hogy nem érdemes a nyugati megoldásokat a mi problémáinkra ráerőltetni, mert a saját megoldásaink jobbak.

A kutatás értelmében a magyarok 48 százalékának elképzelésével találkozott még az a vélemény is, hogy a magyar kormánynak meg kell akadályoznia, hogy Brüsszel növelje hatalmát, mert szintén 

48 százalékuk szerint Magyarországnak nem érdeke az európai egyesült államok létrehozása. 

Végül amellett is 48 százalékuk érvelt, hogy a sokszínűség mint érték népszerűsítése a liberálisok céljait szolgálja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.