Gyurcsányék ma is beengednék a migránsokat

A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal többször bizonyította már, hogy az ország nem számíthat rájuk a válsághelyzetekben. Az afganisztáni események után a 2015-öshöz hasonló migrációs hullám érheti el hazánk déli határait, ezért különösen aktuális kérdés, hogy egy esetleges baloldali választási győzelem után mit várhatnának a magyar emberek. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a baloldal bevándorláspárti, nem védené meg a határokat, beengedné a migránsokat, és engedne Brüsszelnek az elosztási kvóta ügyében.

Kis Ferenc (MWH)
2021. 09. 07. 18:00
Olh Lajos; Gyurcsny Ferenc; Molnr Csaba
Horgos, 2015. szeptember 15. Gyurcsny Ferenc, a Demokratikus Koalci (DK) elnke (k), Molnr Csaba, a prt alelnke (b) s Olh Lajos parlamenti kpvisel sajttjkoztatt tart az ideiglenes biztonsgi hatrzr mellett, a hatr szerb oldaln 2015. szeptember 15-n. MTI Fot: Ski Tams Fotó: Sóki Tamás Forrás: MTI Fotó: Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2015-ös migrációs válság kirobbanása után a baloldal teljesen egyértelművé tette, hogy a migráció pártján áll. Gyurcsány Ferenc akkor többek között azt hangoztatta, hogy „a bevándorlás egy álprobléma”. Szerinte „Magyarországnak kifejezetten javára válna, ha befogadná a bevándorlókat”. 

Az első években folyamatosan jelentékteleníteni próbálták a tömeges illegális bevándorlás veszélyét, és feleslegesnek nevezték a védekezést, főként a határkerítést. 

A legrosszabb ösztönökre épít a kormány, amikor kerítést akar húzni a határra – hangoztatta 2015 nyarán Gyurcsány Ferenc.

Bár már akkor nyilvánvaló volt, hogy óriási migrációs hullám veszélyezteti Magyarországot, Gyurcsányék megpróbálták ezt elhazudni. Többször is „kormányzati gumicsontnak” nevezte a fizikai határzárat a DK vezetője, az ATV-nek 2015 júliusában úgy fogalmazott, hogy „látványos és hangulatformáló kerítést építeni, de ez semmit nem fog megoldani”. 

Gyurcsány a védelmi vonal felállítását követően is kitartott álláspontja mellett, és az InfoRádiónak 2015 októberében azt mondta, hogy a kerítés nem hatékony megoldás, és ha mindenképpen bele vagyunk szeretve, mert kell egy erős szimbólum, akkor le kell zárni a határt jelentős szakaszokon, de ki kell építeni három-négy, nagy tömeg átlépésére alkalmas állomást. 

Ehhez képest a 2018-as kampány előtt egy rendezvényen elismerte, hogy a kerítés az emberek számára egy nagyon erős szimbólum. 

Az emberek fejében ez a biztonság szimbóluma lett, ezzel számolni kell. Éppen ezért ma azt mondani, hogy a kerítést le kell bontani, politikai öngyilkosság volna. És én nem szeretnék öngyilkos lenni. Helyette a már meglévő kerítést használni is lehet a szabályozott beengedés eszközeként, ha mögötte egy humánus rendszer áll

– magyarázta Gyurcsány. 

Az ATV műsorában később, 2019 szeptemberében elismerte, hogy korábban még a határzár lebontása mellett érvelt, de szerinte 2015-ben még más volt a helyzet. – A kerítés mára jelképpé vált, és szimbólumokkal nem kell küzdeni – indokolta Gyurcsány Ferenc a 180 fokos fordulatot. A baloldal vezérének és feleségének álságos migrációs politikáját az is jól illusztrálja, hogy 

Dobrev Klára 2019. augusztus végén azt mondta: nem támogatja, hogy Magyarország pénzt kapjon az uniótól a határvédelemre. 

Szintén Gyurcsány feleségétől származik az a kijelentés, hogy „ha Orbán Viktor az ufók ellen lázítana, akkor ma Magyarországon az emberek többsége az ufóktól félne”. Dobrev ezt az ellenzéki pártok listavezetőinek kerekasztal-beszélgetésén mondta az európai parlamenti választási kampányban, hozzáfűzve, hogy

a bevándorlás nem több egy »zseniális kommunikációs trükknél«.

Gyurcsányék nem szavazták meg a migránsok betelepítését meggátló alkotmánymódosítást sem, sőt a betelepítési kvóta mellett gyűjtöttek aláírásokat. A migránskvóták elleni népszavazást is bojkottálták 2016-ban. Az uniós vezetők a mai napig sem mondtak le a bevándorlók kvóták szerinti elosztásáról a tagállamok között, és fennáll a veszély, hogy egy baloldali fordulat után az új kormány engedne Brüsszelnek. 

Főnökéhez hasonló kommunikáció pályát követett Karácsony Gergely főpolgármester, aki Gyurcsány Ferenc hatalmi játszmájában ismét főszerepet tölt be miniszterelnök-jelöltként. 

– Semmiképpen se épüljön meg a határ menti kerítés – jelentette ki Karácsony még 2015 májusában az ATV műsorában. A Párbeszéd elnöke egyébként sem titkolta, hogy szívesen látná a bevándorlókat Magyarországon. Miután a kormány bejelentette a kerítés felállítását, pártja nevében azt posztolta a közösségi oldalára: „meggyőződésünk, hogy egy sokszínű, különböző kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező közösség erősíti és előreviszi Magyarországot.” Emlékezhetünk arra is, hogy Karácsony Gergely egyik ötlete volt a migránsokat használaton kívüli laktanyákban való elhelyezése. 

A budapesti polgármester egyébként még a 2018-as parlamenti választás előtt, az MSZP–Párbeszéd kormányfőjelöltjeként is úgy fogalmazott, hogy

 nem építette volna meg azt a „nyamvadt kerítést”, aminek a felállítását butaságnak nevezte. 

Miután a magyar emberek nem díjazták a bevándorláspárti szlogenjeit, Karácsony az elbukott parlamenti választás után, mint mindig, főnöke példáját követve, megpróbálta a kerítés értelmét kétségbe vonni.

A Presse am Sonntag nevű osztrák lapnak idén májusban azt mondta a határkerítésről. 

Szerintem nem lehet lebontani. De nem a kerítés a probléma: Magyarország nem tartja be azokat a nemzetközi és humanitárius törvényeket, amelyek mellett elkötelezte magát. Ezen változtatnunk kell.

Vagyis ugyanazt mondta, mint Gyurcsány: lehet, hogy ott hagyják a kerítést, amíg muszáj, de mindenképp átengedik rajta a migránsokat.

A Die Zeitnak adott augusztus eleji interjújában egyértelműen leleplezte a hazug baloldali kampányt. – Hadd legyek őszinte: ezzel nem tudunk választást nyerni. 

A menedékkérők emberi jogait biztosítani morális kötelességünk és a programunk része, de nem fogjuk rányomtatni a választási plakátjainkra

– ismerte el Karácsony. 

A választók szándékos félrevezetése nem új keletű, 2006-ban ugyanezt a stratégiát követte Gyurcsány és csapata, a valósággal hónapokkal a választások után, az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésekor szembesült az ország közvéleménye. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.