Kocsis Máté: Az előválasztás egy gyurcsányista átverőshow

A gyermekvédelmi törvényt ért brüsszeli támadásokról és fenyegetésekről, a növekvő migrációs nyomásról és a gazdaság újraindításával és élénkítésével kapcsolatos kérdésekről is szó lesz a kormánypártok ma kezdődő, kihelyezett frakcióülésén – nyilatkozta lapunknak Kocsis Máté, aki szerint sokakat nyugtalanít Gyurcsány Ferenc újbóli hatalomra kerülésének lehetősége. A Fidesz frakcióvezetője szerint a baloldal taktikája a mocskolódásra, gyűlöletkeltésre és az álhírekre épül.

Csekő Imre
2021. 09. 15. 6:18
null
20200226 budapest kocsis mate havran zoltan magyar nemzet

A gyermekvédelmi törvényt ért brüsszeli támadásokról és fenyegetésekről, a növekvő migrációs nyomásról és a gazdaság újraindításával és élénkítésével kapcsolatos kérdésekről is szó lesz a kormánypártok ma kezdődő, kihelyezett frakcióülésén – nyilatkozta lapunknak Kocsis Máté, aki szerint sokakat nyugtalanít Gyurcsány Ferenc újbóli hatalomra kerülésének lehetősége. A Fidesz frakcióvezetője szerint a baloldal taktikája a mocskolódásra, gyűlöletkeltésre és az álhírekre épül.

– Melyek lesznek várhatóan a fő témák a kormánypártok szerdán kezdődő frakcióülésen? Mit vár, miről beszélhet majd a miniszterelnök?

A tanácskozás a szokásoknak megfelelően a miniszterelnök politikai helyzetértékelésével, feladatszabással kezdődik, majd megvitatjuk a jelentősebb politikai témákat. Ezek közül kiemelkedik a gyermekvédelmi törvényt ért brüsszeli támadások kérdése és a kilátásba helyezett brüsszeli fenyegetések, illetve az afgán helyzettel összefüggésben kell beszélnünk a növekvő migrációs nyomásról, a határvédelemről, az ország biztonsági kérdéseiről. Hasonlóan nagy teret kapnak majd a gazdaság újraindításával és élénkítésével kapcsolatos kérdések. Magyarország sikeresen kezelte a koronavírus-járványt, és kilábalt az általa okozott hullámvölgyből, de a cél nem pusztán ennyi volt, hanem a minél nagyobb gazdasági bővülés. Ez ad ugyanis majd alapot a fiatalokat, a családokat, a nyugdíjasokat és a vállalkozókat segítő intézkedéseknek is. 

– A politikai ellenfeleikről is szót ejtenek majd?

Nyilvánvalóan szót kell ejtenünk a baloldalról is, mert Gyurcsány Ferenc vezetésével azok akarnak visszatérni a hatalomba, akik egyszer már tönkretették és szétrabolták az országot. Emellett fontos téma lesz a járvány is. Szerintem folytatni kell ősszel is az oltási kampányt, mert a járvány ellen a legnagyobb védettséget az oltás adja. Nem lehet fényevéssel és kétértelmű pártközleményekkel a járványt megfékezni, kizárólag az oltás működik. Egy magyar ember felnőtt koráig 12 védőoltást kap, mind-mind az életet, az egészséget védi, hasonlóan a mostani vakcinához. Az oltás a barátunk, az oltás mindenkié.

Fotó: Havran Zoltán

– A jövő héten kezdődik a parlament őszi ülésszaka. A következő hónapok a Tisztelt Házban is csak a kampányról szólnak majd? Mit lehet tenni, hogy megőrizzék az Országgyűlés méltóságát a felfokozott hangulat közepette is?

– Nem számítok nagyobb felfordulásra, mint ami eddig volt. A baloldali politikusok már mindent és mindenhogy elmondtak, újjal már nem tudnak előállni. Mocskolódás, gyűlöletkeltés, álhírek. Ez az ő taktikájuk. Az üzenetük nagyjából abban foglalható össze, hogy akasztás, lámpavas, fejbelövés, börtön, erőszak. Azt megfigyeltem, hogy valamiért arról sosem beszélnek például, hogyan csinálnának a mostani kormány által produkált hat százalék körüli gazdasági növekedésből többet, vagy hogyan bővítenék tovább a foglalkoztatottságot, hogyan vinnék még jobban az ország ügyeit. Persze egyszerű a magyarázat: nem csinálnák jobban. Ezért nem is beszélnek róla. Amíg ők voltak kormányon, a munkanélküliség például négyszer akkora volt, mint ma. 

– Maradt még jelentős, említésre méltó jogalkotási munka, amit ebben a ciklusban elvégeznének?

– A törvényalkotás jórészt összekapcsolódik a korábban már említett témákkal. A kormánynak van a szokásos rendben megalkotott törvényalkotási programja, emellett szeretnénk például a gyermekvédelmi csomag további elemeit is a Ház elé vinni, van még tennivaló azon a területen. A kormány is több gazdasági intézkedést tervez, amelyek segítenék az emberek mindennapjait, ilyen például a családi adóvisszatérítés, és ezen felül személyi kérdésekről és nemzetközi szerződésekről is kell döntenie majd a parlamentnek.

– Noha korábban azt mondta az ellenzék, a Fidesz félelmében az utolsó pillanatban a maga javára módosíthatja a választási törvényt, most mégis a Párbeszéd módosítana, hogy megtarthassák a Fudan Egyetemről tervezett népszavazást is. Mit gondol erről? Támogatható az ötlet?

– A népszavazás nagyszerű dolog, minden alkalom fontos, amikor a magyarok véleményt nyilváníthatnak. Ez lehet egy országgyűlési vagy önkormányzati választás, vagy egy népszavazás, de ide sorolnám akár a nemzeti konzultációt is, aminek ugyan jogi relevanciája nincs, de a politikai jelentősége meglehetősen nagy. Ebből a megfontolásból – és a költségtakarékossági szempontok miatt is – van létjogosultsága annak a javaslatnak, amely szerint nem lenne akadálya, hogy egy népszavazást egyazon napra tűzzenek ki egy országgyűlési választással.

– Egyre aktívabb a Facebookon, ahol mostanában többnyire a baloldalon élcelődik. Jobb nevetni rajtuk, mint sírni miattuk?

– A baloldal fenyegetőzése és mocskolódása sokszor már siralmasan vicces.

– Mit szól ahhoz, hogy a Fidesz Stop Gyurcsány, Stop Karácsony! petíciója nagyobb érdeklődést vált ki, mint az ellenzék által olyan nagy reményekkel várt előválasztás?

– Ebben nincs semmi meglepő. Az előválasztásról néhány tízezer becsapott ember kivételével már hónapok óta mindenki tudja, hogy egy blöff, egy gyurcsányista átverőshow. A lapokat már rég leosztották. Ezzel szemben Gyurcsány Ferenc esetleges újbóli hatalomra kerülése valóban izgalmas és kockázat, ez nem véletlenül nyugtalanít sokkal több embert.

– Mit gondol arról, az Európai Unió nekiment a gyermekvédelmi törvény miatt hazánknak? Mit vár a témában tartandó népszavazástól?

– Kétgyermekes apaként azt tudom mondani, hogy a szülők bármikor képesek tűzbe menni a gyermekükért. Brüsszel ezúttal rossz és nagy fába vágta a fejszéjét, tapasztalatból mondom, hogy a szülői ösztönökkel politikai alapon szembemenni lehetetlen. Sokadjára is annyit üzenünk az LMBTQ-lobbinak: el a kezekkel a gyerekeinktől!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.