Tizenkét új munkahelyet hozott létre a kormány Kisszentmártonban

A társadalmi felzárkóztatást képzésekkel és munkahelyteremtéssel egyaránt támogatja a kormány.

Magyar Nemzet
2021. 10. 22. 14:01
Kisszentmártonban nyitott varrodát a Belügyminisztérium hátrányos helyzetű nők foglalkoztatására Fotó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság / Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkét nő munkába állásához járult hozott a Belügyminisztériumhoz tartozó Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság (TEF) „betanított textiltermék-összeállító” képzése Kisszentmártonban. A minisztérium termelőműhelyt hozott létre a kétszázötven fős településen, ahol a tizenkét varrónő munkába állásával tizenkét család megélhetését segítik – derült ki a TEF tájékoztatásából.

Mint írták: a kisszentmártoni képzés segítségével új, naprakész ismeretekre tehettek szert a résztvevő munkavállalók, amely a jellemzően már meglévő szakmai ismereteket újította fel a korábbi rutin készségszintre emelésével.

A tájékoztatásból kiderült, hogy a Belügyminisztérium és Kisszentmárton önkormányzata között létrejött együttműködés öt évre szól, amelynek végső célja a varroda piaci alapú működtetése, valamint a foglalkoztatás növelése az üzemben. Az önkormányzat biztosította az épületet, valamint a modern varroda kialakításának gépészeti feltételeit, a TEF pedig a varrodai gépállomány biztosítása mellett vállalja a képzést és a foglalkoztatást, valamint a piaci termelés szervezését. Kiemelték: a tervek szerint a főigazgatóság országosan működő képzéseihez szükséges munkaruhák is itt készülnek majd. 

A képzés elvégzéséről szóló oklevelet Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos és a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság vezetője adta át a varrónőknek. A kormánybiztos elmondta: amikor először járt a faluban, eltökélt embereket és akaratot látott, ezért is választották az együttműködéshez Kisszentmárton önkormányzatát. 

A TEF évente tízezer embernek nyújt képzést, és a munkahelyteremtés érdekében alakít ki piaci szereplőkkel együttműködést. A főigazgatóság korábban Tiszaroffon nyitott varrodát, Miskolcon pedig a házgyár révén könnyűszerkezetes házak elemeit gyártó üzem működését indította el. 

Borítókép: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság/Facebook

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.