Újabb letartóztatások várhatók a politikusok meggyilkolására készülő ultraradikálisok körében

További gyanúsításokra kerülhet sor az úgynevezett Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya ügyében. A közéleti személyiségeket mondhatni válogatás nélkül legyilkolni kívánó, valamint az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatását célul kitűző csoport egyre inkább szervezett bűnözői körhöz kezd hasonlítani.

2021. 10. 01. 11:20
null
Forrás: Posta Imre blogja
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen élet és állam elleni bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásban eddig négy személy gyanúsítotti kihallgatása történt meg 

– közölte a Központi Nyomozó Főügyészség a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya nevű ultraradikális szervezet ügyében. Mint ismert, a gyanúsítottak az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló szervezetet hoztak létre, és céljaik elérése érdekében tagságukat a gyűlésükön és az interneten keresztül – meg nem határozható számú további személyt megszólítva – közéleti szereplők megölésére hívták fel.

Az ügyészség a csoport két vezetőjének letartóztatását indítványozta, amivel a bíróság egyetértett, így ezen kényszerintézkedést egy hónapra mindkettőjük vonatkozásában elrendelte.

A csoport szervezettségére utal, hogy – leképezve a demokratikus állami berendezkedést – a csoportosulás egyik vezetőjét bírói hatalommal ruházták fel, míg a másik gyanúsított feladata a végrehajtó hatalom megszervezése volt és egy új „alkotmányt” is megfogalmaztak.

 Az ügyben közölt újabb gyanúsítás szerint egy férfi kapcsolatba lépett a csoport vezetőivel, hogy legalább öt hasonlóan radikális nézeteket valló társával szeretne csatlakozni és együtt „szeretnének valami értelmeset tenni”. Ezen gyanúsított kifejtette azt a nézetét is: „tiltakozni kell és el kell menni a fejüket levágni, […] meg kell halljanak, nincs más!”.

 Az ügyészség ezen gyanúsított őrizetét is elrendelte, a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelésének indítványozásáról ma dönt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a csoport vezetői által hirdetett emberölések végrehajtására többen is jelentkeztek, a tagtoborzás sikeres volt, a gyanúsítottak szándékainak komolyságát jelezi, hogy fegyverek beszerzéséről is egyeztettek.

Eddig az évek óta szélsőséges nézeteiről ismert Posta Imrét, valamint a szervezetben „főbírói” tisztséget betöltő K. Áront tartóztatták le. A nyomozó ügyészek szerint a gyanúsítottak – az antiszemita nézeteik hangoztatása mellett – az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására konkrét intézkedéseket tettek, amikor a szervezet tagságát közéleti szereplők megölésére buzdították.

Bizonyítottság esetén halmazati büntetésül akár húsz év szabadságvesztést is kaphat az ultraradikális, antiszemita, volt katonai, illetve rendőrségi pszichológus Posta Imre, valamint gyanúsított-társa, K. Áron. 

Mindketten alaposan gyanúsíthatók emberölés előkészületének bűntette mellett az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló bűntettel. Az előbbinek a büntető törvénykönyv (Btk.) szerinti büntetési tétele egytől öt évig terjedő szabadságvesztés, az utóbbit azonban jóval súlyosabban bünteti a törvény: öttől húsz évig terjedő vagy életfogytiglani szabadságvesztést helyez kilátásba. 

A Magyar Nemzet úgy tudja, hamarosan a Posta-féle Pí-kör tagjai közül is többen gyanúsítottak lehetnek.

A Posta Imréhez kapcsolódó szervezetek közös jellemzője egyébként az állam megkérdőjelezése, elutasítása, az éles antiszemitizmus, fajgyűlölet mellett a vírustagadás is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.