„A bevándorlók maradnak, a vendégmunkások hazatérnek”

– Ha Ön kicsit is komolyan gondolná a migráció elleni küzdelmet, akkor a Jobbik nem csatlakozott volna a baloldalhoz – mondta a jobbikosnak az államtitkár.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 30. 12:07
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2021. november 15. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 15-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) azt állította: „a kormány nagyon sok munkaképes korú, mégsem dolgozó polgárnak nem segít érdemben, hogy képzettséget szerezzen és elhelyezkedjen az elsődleges munkaerőpiacon.” Hozzátette: „a kormány ehelyett gyakorlatilag szervezi a migrációt – miközben azt a látszatot igyekszik kelteni, hogy ellenzi azt –, százezres nagyságrendben hoz be munkaerőt az országba.” Elmondta, a koronavírus-járvány előtt már több mint kétszázezer külföldi volt Magyarországon. – Szüntessék meg a harmadik országból érkező munkavállalók szervezett betelepítését, dolgozzanak ki érdemi programot a külföldre kényszerült magyar munkavállalóknak, és biztosítsák a szülőföldön boldogulás lehetőségét – hangoztatta a jobbikos politikus.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt mondta, a kormány hivatalba lépésekor tizenkét százalékos volt a munkanélküliség, ez négy százalék alá csökkent, és ezt a szintet a koronavírus-járvány nehézségei ellenére újra sikerült elérni. Úgy értékelte, hogy 

a képviselő próbálja összemosni az illegális bevándorlást a külföldiek munkavállalásával. 

A bevándorlók maradnak, a vendégmunkások hazatérnek – magyarázta, hogy miért nem lehet összemosni a két dolgot. Rámutatott: a képviselő által említett számban benne vannak a környező országokból érkező munkavállalók, de például a japán cégek munkatársai, mérnökök, menedzserek is, akik több mint ötszázan vannak. Hozzátette: a legálisan Magyarországon tartózkodók kevesebben vannak, mint 2010-ben. 

– Ha Ön kicsit is komolyan gondolná a migráció elleni küzdelmet, akkor a Jobbik nem csatlakozott volna a migrációra pozitívumként tekintő baloldalhoz

– tette hozzá.

Borítókép: Dömötör Csaba. (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.