Expo 2020: Dubaj koronahercege is meglátogatta a magyar pavilont

Dubaj koronahercege, Hamdan bin Mohammed bin Rasid al-Maktoum sejk látogatást tett a dubaji világkiállítás magyar pavilonjában. A 15 legkülönlegesebb épület közé bekerült pavilon a koronaherceget is lenyűgözte.

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség2021. 11. 03. 13:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dubaj koronahercege, Hamdan bin Mohammed bin Rasid al-Maktoum sejk november 2-án 40 fős delegációjával meglátogatta a dubaji világkiállításon a magyar pavilont.

Az épületben található kiállítás soha nem látott, izgalmas megoldásokkal mutatja be hazánk különleges vízkészletét, gyógyvizeink gazdag ásványiagyag-tartalmát.

A padlón patakot imitáló dekoráció kíséri végig a vendégeket a tárlat különböző állomásain. Interaktív eszközökkel ismerhetők meg Magyarország neves fürdővárosai és Budapest híres fürdői. Az akváriumot idéző, különleges fal érintésre megelevenedik, a Hévízi-tó gyönyörű látképe pedig testközelből tárul a látogatók elé. A nemzetközileg is közkedvelt hévízi installáció a koronaherceget is lenyűgözte, figyelmét felkeltette Hévíz városa mint turisztikai desztináció.

A koronaherceget a magyar pavilon látogatására elkísérte Ahmed bin Szaed al-Maktum sejk, aki többek között az Emirates Group vezérigazgatója és alapítója, valamint a dubaji polgári repülési hatóság elnöke. A látogatáson részt vett továbbá Manszúr bin Mohammed bin Rasid al-Maktum sejk, a dubaji sporttanács elnöke is.

A magyar pavilon a világkiállítás Mobilitás kerületében található.

Hazánké az első faszerkezetes épület az egész Perzsa-öböl menti régióban.

A pavilont Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte, majd 17 magyar ács állította össze több hónap leforgása alatt. Az építés során egyetlen csepp vizet sem használtak fel, így kapcsolódva az expó egyik fő témájához, a fenntarthatósághoz.

Borítókép: A magyar pavilon a dubaji világkiállításon (Forrás: YouTube/Adobong HaloHalo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.