Budai Gyula: Gyurcsány és Bajnai emberei elfoglalták a Városházát

Az országgyűlési képviselő elmondta: a Fidesz felszólítja Karácsony Gergelyt, hogy mondjon le, és vonuljon vissza a közélettől.

Magyar Nemzet
2021. 12. 13. 15:13
BUDAI Gyula
Budapest, 2021. szeptember 20. Budai Gyula, a Fidesz kpviselje azonnali krdst tesz fel az Orszggyls plenris lsn 2021. szeptember 20-n. MTI/Sos Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Gyurcsány–Bajnai-kormányok minden idők legkorruptabbjai voltak 

– közölte Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője a parlamentben. Hozzátette: a Városháza-ügy jól bizonyítja, hogy azt Gyurcsány és Bajnai emberei elfoglalták.

– A Városházán egy olyan jutalékos rendszer működik, amely alapján az értékesített ingatlanok értékének tíz százalékát vissza kell adni, és ezzel Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes felé kell elszámolni 

– húzta alá a politikus. Ezután a kormánypárti képviselő elmondta, hogy Kiss Ambrus a jutalékos rendszer kulcsfigurája, amit hangfelvételek is bizonyítanak.

Mint Budai emlékeztetett, Karácsony Gergely főpolgármester november 24-én azt mondta, hogy a Városháza nem eladó, és pont. Ennek ellenére az alábbiak hangzottak el egy felvételen Barts Balázstól, a vagyonkezelő vezérigazgatójától: – Arról beszélünk, ami a régi Városháza épülete és az előtte lévő, tehát a telek teljes egészében, ami a projektben van. Ez 4,7 hektár, amiből 3,9 hektár eladó.

– A baloldali fővárosi ingatlanmutyi itt még nem ért véget. A Gyurcsány–Bajnai-korszak emberei visszatértek, ezért van tele a Városháza korrupciós ügyekkel 

– hívta fel a figyelmet a Fidesz politikusa.

Budai hangsúlyozta, hogy Karácsony Gergelyék továbbra is tagadják, hogy ők az ingatlanok értékesítésével Berki Zsoltot bízták volna meg, pedig Berki Zsolt a Városháza „táskás embere”. A Budapesti Vagyonkezelő Központból Berki Zsolt folyamatosan kapta az eladásra szánt ingatlanok dokumentációját.

– A Fidesz felszólítja Karácsony Gergelyt, hogy mondjon le, és vonuljon vissza a közélettől 

– tette hozzá.

Válaszában Fónagy János elmondta, hogy olyan nyugodt évtizede volt az országnak az elmúlt évtizedben, mint az azt megelőző száz évben soha.

Ezután az államtitkár felidézte, hogy 2002 és 2010 között mintegy kétszáz céget adtak el a baloldali kormányok regnálása alatt, közel nyolcszázmilliárd forintért, miközben az államadósság és a munkanélküliség az egekbe szökött.

– 2010-ben mi véget vetettünk az állami vagyon kiárusításának, és deklaráltuk, hogy társadalompolitikai célokra hivatkozva nem lehet végrehajtani privatizációt – emlékeztetett Fónagy. Hozzátette: vagyongazdálkodás csak az állami vagyon gyarapítása céljából lehetséges. 

– Ennek megvolt az eredménye, mivel 2010 óta az állami vagyon több mint hatezermilliárd forinttal növekedett 

– folytatta.

Mint a politikus kiemelte, ez a vagyonpolitika – többek között – lehetővé tette a rezsicsökkentést, így Magyarországon ma harmadába kerül az áram, mint Németországban. 

– Ezt az egy számot jegyezzék meg 

– hívta fel a figyelmet Fónagy.

Borítókép: Budai Gyula (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.