Nemet mondott a háborúra a békemenet

– Egy háborús helyzetben, amikor a magyar határtól pár száz kilométerre harcok dúlnak, egy stabil és tapasztalt vezetőre van szüksége az országnak – fogalmazott Szánthó Miklós Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója és Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója voltak a legutóbbi adásban Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető vendégei, ahol szó esett a keddi Békemenetről, az orosz–ukrán háborúról, valamint a baloldal militáns és veszélyes kijelentéseiről.

Forrás: Karc FM2022. 03. 17. 15:05
null
Békemenet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kilencedik alkalommal megtartott békemenettel és az ellenzék március 15-i nagygyűlésével kapcsolatban Horváth József megjegyezte: 

Nyugat-Európa közbiztonsága olyan mélységekbe süllyedt az utóbbi években, hogy szinte elképzelhetetlen az, hogy emberek százezrei biztonságban gyűlhessenek össze egy nemzeti ünnep alkalmával. 

Az, hogy ma Magyarországon békében és nyugalomban ünnepelhettek emberek tömegei, az elmúlt 12 év védelemre épülő politikájának is az eredménye

 – tette hozzá. Szánthó Miklós úgy jellemezte a választás előtt álló két politikai tábort, hogy az egyik oldalon van egy karakteres, erős és a kormányrudat stabil kézzel fogó vezető, a másik oldalon pedig egy összevissza beszélő, zavarosan fogalmazó miniszterelnök-jelölt. A központ igazgatója szerint nagyon úgy tűnik, hogy Márki-Zay Péter át szeretné venni a Kétfarkú Kutya párt szerepét, és viccpárttá formálná a baloldali összefogást.

A baloldali politikusok sorra arról beszélnek, hogy Magyarországnak NATO-tagként katonákat és fegyvereket kellene küldenie Ukrajnába. Horváth József azonban emlékeztetett, a baloldal olyan alapvető dolgokkal sincsen tisztában, mint hogy egy magyar honvéd nem arra szerződik, hogy a NATO a kénye-kedve szerint utasítgassa, hanem hogy a magyar hazát védje. Külföldi misszióba csak önkéntes alapon lehet küldeni magyar katonákat. 

Ha a magyar baloldalon múlna, akkor Magyarország nem maradna ki ebből a konfliktusból. Ez a mostani háborús helyzet is arra mutat rá, hogy a baloldali politikusok a nemzeti érdeket a pártérdek mögé sorolják

 – értékelte a helyzetet Szánthó Miklós.

Az orosz–ukrán háborúra adott kormányzati állásponttal kapcsolatban Szánthó Miklós úgy fogalmazott, hogy „a kérdés, amit egy katonai konfliktus során fel kell tennünk, az az, hogy mi Magyarország és a magyar emberek érdeke – majd ebből kell levezetnie egy ország vezetésének a meghozandó döntéseket”. – Míg a 2015-ös migrációs válság során a magyar érdek a határozott ellenállást diktálta, most a béke és a konfliktus elkerülése szolgálja Magyarország biztonságát – húzta alá. Horváth József, kiemelve a haderőfejlesztés fontosságát, elmondta: – Ezek a mai szörnyűségek is azt bizonyítják, hogy egy országot nem lehet plüssmacikkal és hashtagekkel megvédeni, csak erős hadsereggel. Csak a valódi erő a biztonság garanciája.

A március 16-i adást itt hallgathatják meg: https://open.spotify.com/episode/2VUBG2vBGOZvLEZglfQVEZ?si=9362cb28e1fd4bd5

Borítókép: A 2022. március 15-i békemenet (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.