Zelenszkij arra számít, hogy a baloldal fegyvereket fog nekik szállítani

Zelenszkij továbbra is szolidaritást vár az európai uniós országoktól, és Oroszország teljes gazdasági ellehetetlenítését szorgalmazza.

Magyar Nemzet
Forrás: 444.hu2022. 03. 29. 19:59
ZELENSZKIJ, Volodimir; PUTYIN, Vlagyimir
Kijev, 2022. március 18. Az ukrán elnöki sajtóhivatal által közreadott és a Facebook közösségi oldalon megjelentetett képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszél Kijevben 2022. március 18-én reggel. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Köztudott, hogy a magyar baloldal, élén Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölttel ígéretet tett arra, hogy kormányra kerülése esetén fegyvereket küld Ukrajnába, valamint azonnal megszavazza a gáz- és olajszállításra vonatkozó szankciókat is, ami nemcsak hazánk, hanem Európa gazdaságát is tönkretenné. A jelek szerint pedig Volodimir Zelenszkij számít a magyar baloldal támogatására, erről tanúskodik a legfrissebb nyilatkozata is, amelyben eképpen fogalmaz: 

Nem lehetnek orosz csápok Európában, amelyek belülről feszítik az uniót, és még most is segíteni próbálják Oroszországot, hogy a lehető legtöbb pénzt keresse. Mindenki pontosan tudja, az EU-ban ki áll szemben az emberiességgel és a józan ésszel, ki az, aki semmit sem tesz Ukrajna békéjéért. Ennek véget kell vetni, Európa pedig nem hallgathatja tovább Budapest kifogásait

  jelentette ki Ukrajna elnöke.

Zelenszkij tehát továbbra is szolidaritást vár az európai uniós országoktól, és arra kéri őket, hogy terjesszék ki a szankciókat, mondjanak le az orosz olajról, szakítsák meg a kereskedni kapcsolatokat Oroszországgal és zárják el a kikötőket az orosz hajók elől. 

Borítókép: Az ukrán elnöki sajtóhivatal által közreadott és a Facebook közösségi oldalon megjelentetett képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszél (Fotó: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.