Szentkirályi Alexandra: Kaposvár segít, Magyarország segít

A Nemzetközi Judoszövetség és a kormány segítségével csaknem háromszáz gyerek és kísérőik érkeztek az országba Ukrajnából.

Forrás: Facebook/Szentkirályi Alexandra2022. 05. 23. 13:10
null
Fotó: ALEX RAKO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Nemzetközi Judoszövetség és a kormány segítségével csaknem háromszáz gyerek és kísérőik érkeztek az országba Ukrajnából. Őket több megyei jogú városban, köztük Kaposváron helyezték el, ahol így már nemcsak menekült úszók, de fiatal judósok is edzenek – olvasható a kormányszóvivő legutóbbi Facebook-bejegyzésében.

Magyarországon keresztül eddig több mint hétszázezer ember menekült el a háború borzalmai elől, akiknek minden segítséget megadunk.

– Az itt levő gyerekek a kelet-ukrajnai Harkivban csaknem két hónapot töltöttek pincékben a kialakult harcok miatt. Van köztük olyan, aki maga is szerzett sérüléseket, a belé fúródó repeszek miatt pedig jelenleg is orvosi kezelésre szorul. Távol a szülőktől, távol az otthontól az edzőik és a kísérőik vannak velük. Természetesen minden segítséget megkapnak: szállás, edzés lehetőség, orvosi ellátás vagy éppen a mindennapokhoz szükséges eszközök.

 

– Volt szerencsém beszélgetni az edzőkkel is, akik elmondták, hogy nagyon hálásak azért a segítségért és barátságos fogadtatásáért, amit itt kapnak.

Ahogy ők, mi is reméljük, hogy Ukrajnában mielőbb béke lesz. A kormány továbbra is a béke pártján áll. Továbbra is folytatjuk azt a humanitárius segítségnyújtást, amiben a kormányzat, a hatóságok, az önkormányzatok, a civil szervezetek és az önkéntesek együtt dolgoznak.

– Köszönet Kaposvárnak, köszönet a gyerekek elhelyezésében részt vevő megyek jogú városoknak, a karitatív szervezeteknek és az önkénteseknek is! – írta Szentkirályi Alexandra.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra Kaposváron (Fotó: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.