„A 2023-as költségvetéssel gondoskodunk a magyar emberek védelméről”

Halász János, a Fidesz képviselője jelezte, hogy a háborús helyzet árát nem fizethetik meg a magyar családok.

2022. 06. 14. 10:58
HALÁSZ János
Budapest, 2020. november 30. Halász János fideszes képviselõ felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. november 30-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az előttünk álló évtized a veszélyek korát hozza el számunkra – közölte napirend előtti felszólalásában Halász János. A Fidesz politikusa hozzátette: egyszerre lesz jelen járvány, népvándorlás, fegyveres konfliktus és energiaválság.

– Az április 3-i választáson a magyar emberek döntést hoztak arról, hogy a veszélyekkel szemben megvédjük Magyarországot – jelentette ki a képviselő. Mint mondta, a magyarok megüzenték, hogy hazánk maradjon ki a háborúból és ne fogadjon el olyan intézkedéseket, amelyek tönkretennék a magyar gazdaságot.

– A 2023-as költségvetéssel gondoskodunk a magyar emberek védelméről, és növekedési pályán tartjuk Magyarországot. Ennek érdekében hozzuk létre a rezsivédelmi és a honvédelmi alapot, amelyeknek a forrásait az extraprofit-különadók fogják biztosítani 

– húzta alá Halász János. Kiemelte: a háborús helyzetben az infláció, valamint az emelkedő kamatok igazságtalan extraprofithoz juttatnak számos nagyvállalatot és bankot.

– Azoktól, akik a háborús helyzetben haszonra tesznek szert, elvárjuk, hogy segítsék a magyar embereket és járuljanak hozzá az ország védelmi költségeihez 

– jegyezte meg a Fidesz képviselője. Szerinte a háborús helyzet árát nem fizethetik meg a magyar családok, a nagy cégeknek pedig többet kell vállalniuk a közös teherből, mint szoktak.

Halász János emlékeztetett, hogy egyes légitársaságok felháborító módon támadják az extraprofitadót. – A nagy cégek nem először csinálják azt, hogy a Magyarországon szerzett profit utáni adót ráterhelik az ügyfelekre – hangoztatta a képviselő, majd üdvözölte, hogy Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogyasztóvédelmi eljárást kezdeményezett az ügyben.

– A baloldal mindig csak megsarcolta a magyarokat, és most sem állnak az emberek, valamint a rezsicsökekntés mellé, hanem a bankokat és a multikat védik 

– fejtette ki Halász János.

Fónagy János,  a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a válaszában kijelentette: a kormány megvédi a munkahelyeket, a családokat, a nyugdíjakat, valamint a mindezt megalapozó rezsicsökkentést.

– A rendkívüli körülmények azt idézték elő, hogy vannak olyan szektorok, amelyek nyeresége az energiaválság, valamint a háborús helyzet miatt jelentősen megugrott, miközben ezek a cégek semmilyen többletteljesítményt nem vállaltak – fogalmazott Fónagy. Jelezte: a kormány szándéka, hogy a gazdaság növekedésének a veszélyeztetése nélkül azokat az ágazatokat adóztassák meg, ahol extraprofit keletkezett.

Borítókép: Halász János (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.