Fideszes sikerek az időközi választásokon, Szentendrén megsemmisítő győzelmet aratott a kormánypárti jelölt

Esztergomban, Mezőtúron és Szentendrén is a jobboldali jelöltek arattak győzelmet.

2022. 07. 17. 20:03
null
20220403 Budapest Választás 2022 országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás szavazás szavazókör Fotó: Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb jobboldali győzelmeket hoztak a most vasárnap megtartott időközi önkormányzati választások.  A nemrég megyei jogú várossá vált Esztergom 1. számú választókerületében tartottak voksolást, amelyen Varga Krisztián, a Fidesz–KDNP jelöltje meggyőző fölénnyel, a szavazatok 85,82 százalékát megszerezve jutott mandátumhoz. 

Megjegyzendő, hogy rajta kívül csak a Mi Hazánk szállt harcba a képviselői helyért, a hat baloldali párt közül senki nem állított jelöltet.

A jobboldal örülhetett Szentendrén is, hiszen a 10-es választókörzetben a Fidesz–KDNP jelöltje, Szabados András 65,1 százalékos szavazataránnyal nyert, megelőzve egy helyi szervezet jelöltjét. Mezőtúron polgármester választást tartottak, ahol szintén a kormánypárti induló, Szűcs Dániel nyert, megszerezve a szavazatok 57,85 százalékát. A baloldal egy helyi egyesület jelöltjét támogatta, ám a pártok a szavazólapon itt sem szerepeltek. Salgótarjánban, ahol 7. számú választókörzetben tartottak választást, sokáig a kormánypárti jelölt vezetett, ám végül Ludányi József, független jelölt nyert.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.