Blogol a fél kormány megölésére buzdító Posta Imre

Szeptember 30-ig továbbra is vidéki otthonában tartózkodhat az emberölésre való felbujtással és súlyos államellenes bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsított Posta Imre. Bokáján nyomkövetőt kell viselnie, és a nyomozási bíró eltiltotta az internet, különösen saját blogoldala használatától. Az antiszemitizmusáról ismert, vírustagadónak tartott egykori rendőrségi pszichológus azonban rendre ír, publikál a blogjában a világ dolgairól.

2022. 08. 03. 7:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egykori katonai, majd büntetés-végrehajtási, illetve rendőrségi pszichológust, Posta Imrét és három társát megalapozottan gyanúsítják azzal, hogy halállistát készítettek, amelyen egy sor vezető politikus, köztük a miniszterelnök, valamint közéleti szereplők voltak. 

„Megkeresésére tájékoztatom, hogy az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló bűntett és emberölés előkészületének bűntette miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen folyamatban lévő büntetőeljárásban a kérdezett személy esetében a bűnügyi felügyelet – a korábban előírt magatartási szabályok változatlanul hagyása mellett – 2022. szeptember 30. napjáig van meghosszabbítva” – közölte kérdésünkre Kovács Katalin katonai ügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Azaz Posta Imre szeptember végéig biztosan bűnügyi felügyelet alatt – a büntetőeljárásról szóló régebbi törvény szerint házi őrizetben – marad.

Posta Imrét és társait 2021 őszén a Terrorelhárítási Központ egyik felszámolóegysége és rendőrök fogták el. Posta harmincnapos letartóztatását 2021. szeptember 27-én rendelték el, amit egyszer három hónappal meghosszabbítottak. Ez járt le idén január 27-én. 

Az ügyben vizsgálatot folytató nyomozó ügyészség akkor a letartóztatás két hónappal történő meghosszabbítását indítványozta, mondván, továbbra is fennáll a szökés, az összebeszélés, a tanúk befolyásolásának, valamint a bizonyítékok eltüntetésének a veszélye. 

Bizonyítottság esetén az ilyen jellegű bűnt elkövetőre akár húsz év is kiszabható, így a várható büntetés mértéke is indokolná a legsúlyosabb kényszerintézkedést Posta ellen. Az illetékes nyomozási bíró alapjában véve egyetértett a nyomozó ügyészekkel, hiszen szerinte a társai befolyásolása, a szökés és a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll, ám a nyomozás előrehaladtával ezek súlya – többek között a terhelt együttműködése miatt – jelentős mértékben csökkent, így megszüntette Posta Imre letartóztatását. Ugyanakkor elrendelte a terhelt bűnügyi felügyeletét a feleségével közös vidéki házban. Az ellenőrzést bokára helyezett nyomkövető eszközzel oldja meg a rendőrség. 

A vizsgálóbíró a magyar kriminalisztikában eddig egyedülálló döntést is hozott, amikor megtiltotta Postának az internetes közösségi oldalak használatát, különös tekintettel Facebook-oldalára és a blogjára, mivel a megalapozott gyanú szerinti bűncselekményeket ott követte el. A fellebbezést elutasította a bíró, így Posta azóta van otthonában házi őrizetben.

Mint azt megtudtuk, a hatóságoknak időközben feltűnt, hogy Posta – a tiltás ellenére – rendületlenül posztol a blogján. Hogy milyen intézkedés várható, azt nem lehet tudni. Posta július 30-i bejegyzése az „Egy zsidó szekta próbálja felforgatni Közép-Kelet-Európa rendjét” önmagáért beszélő címet viseli. A július 31-i, „Hosszú menet-ellés” című bejegyzésben pedig feltűnik napjaink főleg a baloldalhoz köthető fehérgalléros alvilágban keringő konteó, miszerint egy befolyásos minisztert „eltesznek az útból”, hogy egy ismét „képbe került” egykori és jelenlegi miniszter kerüljön majd a helyére. Mindez azért lehetséges – legalábbis Posta összeesküvés-elmélete szerint –, hogy elmozdítsák pozíciójából a magyar miniszterelnököt. 

A megalapozott gyanú szerint Posta Imre a halállistán lévők névsorának ismertetése után híveit a nevezettek kivégzésére buzdította. Minderről videófelvétel készült, amit feltettek a YouTube-csatornájukra. A gyanúsítottak létrehozták az úgynevezett Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya nevű, az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló szervezetet. Részben nyílt, részben konspirált tagságú szervezetet működtettek, amit a közösségi médiában népszerűsítettek.  

Postát és egyik társát, K. Áront az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló bűntettel is meggyanúsították. A lényeget tekintve a megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak létrehozták az úgynevezett Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya nevű szervezetet. 

Egyiküket, K. Áront bírói hatalommal ruházták fel, míg a másik gyanúsított, Posta Imre feladata a végrehajtói hatalom megszervezése volt. A gyanúsítottak új alkotmányt is megfogalmaztak, melynek egyik pontja szerint a társadalom minden tagjának mindazzal szemben, aki vagy ami megsérti az alkotmányos alapelvek előző pontokban megfogalmazott értékrendjét, joga és kötelessége a hűtlenség vádja nélkül akár élete árán is ellentmondani és ellenállni.

A gyanúsítottak részben nyílt, részben konspirált tagságú szervezetet működtettek, amit a közösségi médiában népszerűsítettek. A gyanúsítottak – az antiszemita nézeteik hangoztatása mellett – az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására konkrét intézkedéseket tettek, amikor tagságukat a gyűlésükön és az interneten közéleti szereplők megölésére szólították fel.

Borítókép: Posta Imre őrizetbevételekor bilincsben nézi a házkutatást (Forrás: Posta Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.