Gyárfás: Soha nem beszéltem Portikról Gyurcsány Ferenccel!

Miután megjelent az alvilág rettegett alakja, Portik Tamás és Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök közti kapcsolatrendszert boncolgató cikksorozatunk első része a Gyárfás—Portik-hangfelvételek alapján, az úszószövetség volt elnöke néhány kiegészítést kért. Annak ellenére, hogy írásunk nem a Fenyő-gyilkosságról, hanem az alvilág és a politika kapcsolatáról szól, közöljük a Gyárfás Tamás által fontosnak tartott módosításokat.

Pámer Dávid
Forrás: Mediaworks–Hírcentrum2022. 08. 22. 17:34
null
Budapest, 20200220 Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken. Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel vádolják. Fotó: Kurucz Ápád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Ápád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyárfás Tamás, a Nap TV volt tulajdonosa, az úszószövetség egykori elnöke írásban kért kiegészítést „Amikor az alvilág és a politika összeér (1.)” című, a Mediaworks—Hírcentrum cikksorozata első részével kapcsolatban. 

A hétfőn megjelent cikkben azt részleteztük, hogy csaknem hetven alkalommal kerül szóba Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök személye a Gyárfás Tamás és Portik Tamás közti, utóbbi által a 2000-s években titokban rögzített beszélgetéseken. Megírtuk, a Fenyő-gyilkosság perében fontos bizonyítékként kezelt hangfelvételek leiratát átolvasva nyilvánvalóvá válik, hogy az alvilág korábbi meghatározó figurája nemcsak kapcsolatot keresett Gyárfáson keresztül Gyurcsányhoz, hanem a saját túlélését is általa látta biztosítottnak. 

Noha erre írásunkban is többször kitértünk, Gyárfás nyomatékosította, hogy Portik Tamás kérései ellenére Gyurcsány Ferenccel vagy más közéleti emberrel soha nem beszélt Portikról.

A volt úszószövetségi elnök hangsúlyozta azt is, hogy Portik a Fenyő-gyilkosság perén arról beszélt, őt egykori mentora, Drobilch Gábor kérte meg arra, hogy

hogy keresse fel Gyárfást, Princzet (Fenyő másik nagy ellenfele, a Postabank volt elnöke – a szerk.), Székely Herbertet (Fenyő egyik bizalmi embere – a szerk.) és adjon a szájukba olyan mondatot, amelyben elmondják, hogy közük lenne a bűncselekményhez, és legyen hozzá hangfelvétel.

Gyárfás hozzátette még, hogy Portik többszöri provokációja ellenére sem mondta azt, hogy megbízta volna őt bárminemű Fenyő elleni fellépéssel. Megjegyezzük, cikkünkben ezt is hangsúlyoztuk.

A volt médiamogul a Mediaworks–Hírcentrumnak leírta azt is, azért áll szóba Portikkal és azért nem küldte el a maffiózót, mert tartott egy esetleges retorziótól:

„hiszen Portik közölte velem,  ha őt sérelem érné, akkor még a lányaim sem lennének biztonságban” – emelte ki Gyárfás, hozzátéve:

Nem tudtam, hogy Portik felvette a beszélgetéseinket. Ha csak sejtettem volna, akkor egy olyan félreérthető szót sem mondok, amibe bármi is belemagyarázható lehetne. Amikor évekkel később Portik váratlanul újra feltűnt, és arra kért hogy hallgassak bele egykori beszélgetésünkbe, akkor szembesültem  módszeréről. Akkor elküldtem.

Gyárfás a Mediaworks–Hírcentrumának kitért a Fenyő Jánossal szembeni harcára is:

„Fenyő Jánossal 1996 januárjától kerültem szembe, amikor az MTV Napkelte c. műsorát a Fenyő vezette Vico Rt. a Nap TV Kft.-től meg akarta szerezni. A Magyar Kereskedelmi Kamara választott bírósága 1996. október 11-én hozott döntése alapján az MTV a Nap TV Kft. mellett döntött. 1997. január 1-jétől a vezetésem alatt álló Nap TV Kft. újfent teljes joggal készítette az MTV reggeli műsorát. A párviadalunkból győztesen kerültem ki. Fenyő Jánossal ezzel a párharcunk lezárult, Fenyő lapjában, a Népszavában megszűntek ellenem a támadások, hosszas előkészületek után minden egymás közti vitát lezártunk. Fenyő Jánost a számomra százszázalékos siker után másfél évvel lőtték le. Sem szándékomban, sem érdekemben nem állt, hogy megölessek egy embert és ezzel egy életre kiszolgáltassam magam az alvilágnak”.

Borítókép: Gyárfás Tamás a Fővárosi Törvényszéken 2020 elején. A volt sportvezetőt Fenyő-ügyben felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel vádolják (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.