Szánthó Miklós: A CPAC a liberális globalizmus legszörnyűbb rémálma

Az Origó Szánthó Miklóssal, az Alapjogokért Központ főigazgatójával beszélgetett a CPAC konferenciasorozat következő állomása előtt.

Forrás: Origo.hu2022. 08. 03. 9:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hamarosan induló CPAC Texas kapcsán – mely az ötödik ilyen esemény lesz idén – az Origó feltette a kérdést, hogy miért van arra szükség, hogy ilyen gyakran találkozzanak a konzervatívok? Szánthó Miklós így válaszolt:

– Nem pusztán szükség van rá, hanem igény is. Míg egy évvel ezelőtt még csupán arról beszélhettünk, hogy szükség van a konzervatívok nemzetközi együttműködésére – annak érdekében, hogy szembeszálljunk a totális hegemóniára törő baloldal támadásaival az alapértékeink ellen – ma már elmondhatjuk, hogy ez az összefogás megvalósult. A feladatunk immár abban rejlik, hogy bővítsük azt, hatékonyabbá tegyük. Ebben a munkában óriási része van a CPAC konferenciasorozatnak, hiszen – túlzás nélkül állíthatjuk – ez a világ legbefolyásosabb közéleti és politikai rendezvénye, melynek állomásai rendre a jobboldali intellektuális élet gigászait sorakoztatják fel.

A főigazgató hozzátette, hogy a konferenciasorozat sikerét „mi sem bizonyítja ezt jobban, mint azok a dühkitörések, hisztérikus kirohanások, melyek a nemzetközi fősodratú sajtóban megjelentek. A baloldal attól fél, hogy nem csupán kölcsönvettük kedvenc fegyverüket – a hálózatépítést –, de ráadásul ügyesebben is használjuk, mint ők. A konzervatív konferenciákat rendre nagyobb figyelem és intenzívebb intellektuális pezsgés, lelkesedés jellemzi, mint a progresszív, posztmodern baloldal elitista, gyakran unalomba fulladó rendezvényeit.”

A CPAC nem más, mint a liberális globalizmus legszörnyűbb rémálma: a nemzeti erők nemzetközi együttműködésének megtestesítője.

Idén Orbán Viktor tartja a CPAC Texas általános ülésének nyitóbeszédét, és a magyar miniszterelnök lesz az első konferencianap kiemelt felszólalója. Szánthó Miklós szerint ez „hatalmas megtiszteltetés hazánk számára, de távolról sem váratlan, pláne nem érdemtelen. Az elmúlt bő évtizedben a magyar jobboldal a nyugati világ legsikeresebb politikai közösségévé nőtte ki magát. Ennek megfelelően az USA-ban is felfigyeltek a magyar nemzeti oldal győzelmeire és elvitathatatlan érdemeire. Orbán Viktor szavainak így egyre nagyobb súlya lett a konzervatív világ szemében.”

Ma már az amerikai jobboldalon is úgy tekintenek a magyar kormányfőre, mint a szabadság, a valódi nyugati értékek bajnokára és a konzervatív mozgalom egyik kiemelkedő vezéregyéniségére.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója a hazánkat érő rendszeres baloldali támadásokról is kifejtette a véleményét:

– Nincs semmi új abban, hogy hazánk a liberális globalisták kereszttüzében van, azonban most különösen hisztérikusnak, erőszakosnak tűnnek ezek a kirohanások. E mögött a jelenség mögött két okot vélek felfedezni. Egyfelől a Magyarország elleni támadásokkal saját katasztrofális baklövéseikről igyekeznek elterelni a figyelmet.

Másrészt arról is szó van, hogy a progresszívekben tudatosult, hogy a nemzeti erők nemzetközi együttműködése beindult. Ezt bizonyítja az is, hogy ma már nem ritka, hogy a Fox News – első sorban Tucker Carlson –, vagy olyan neves internetes véleményvezérek, mint Candace Owens kiálljon Magyarország védelmében. Feltűnhetett a nemzetközi baloldalnak az is, hogy az olyan magyar konzervatív intézetek, mint az MCC vagy a Danube Institute – de engedje meg, hogy, kicsit hazabeszélve, az Alapjogokért Központot is idesoroljam – kiváló nemzetközi kapcsolatrendszert épített ki az elmúlt években.

Mindez egyfajta pánikreakciót váltott ki a progresszívek körében

– fogalmazott Szánthó Miklós az Origónak.

A teljes interjú ITT olvasható el.

Borítókép: Szánthó Miklós (Fotó: Arpadfoldhazi.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.