Szánthó Miklós: A baloldal ideológiai keresztes hadjáratot folytat

Az Alapjogokért Központ főigazgatója kiemelte: a föderalisták újra saját hatalmuk kiterjesztésével vannak elfoglalva, ahelyett, hogy a válságot kezelnék.

Forrás: Alapjogokért Központ2022. 09. 16. 17:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel az elhibázott szankciókkal behozta a háború gazdasági hatásait Európába – jelentette ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a franciaországi Montpellier-ben, az Identitás és Demokrácia (ID) európai konzervatív pártcsalád konferenciáján.

Szánthó Miklós az Európai Unió: a föderalizmustól az imperializmusig című rendezvényén elhangzott felszólalásban aláhúzta:

Elítéljük az orosz agressziót, és kiállunk Ukrajna mellett. De egy szankció lényege, hogy a másik félnek nagyobb kárt okozzon, mint annak, aki kiveti. Az EU által Oroszországgal szemben bevezetett intézkedések az Uniónak okoznak nagyobb kárt, sőt, meg is roppanthatják az EU-t. Ezekkel a szankciókkal a brüsszeli elit lényegében importálta a háború gazdasági hatásait  Európába.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója kiemelte, hogy a föderalisták ismét saját hatalmuk kiterjesztésével vannak elfoglalva, ahelyett, hogy a válságot kezelnék: „Két nagy veszélyt látok a balliberális oldal részéről. Az egyik »a döntéshozatal kiszervezése« helyi, tagállami szintről brüsszeli szintre. A baloldal minden ponton az EU hatáskörének bővítését és a tagországok hatáskörének korlátozását szeretné elérni.”

Fotó: Alapjogokért Központ

Szánthó Miklós hozzátette:

Az uniós szerződések által egyértelműen és kifejezetten a tagállamok számára fenntartott kompetenciákat igyekeznek elvenni, legyen szó migrációról, család- és gyermekvédelemről, vagy ma már akár az energiabiztonságról.

Kiemelte: „A másik veszély, hogy – a lopakodó jogalkotás segítségével – ideológiai keresztes hadjáratot folytatnak, és a progresszív értékeiket semlegesnek és egyetemesnek akarják beállítani”.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója úgy vélekedett a hazánk és Lengyelország elleni politikai támadások is ennek a folyamatnak a részeként értelmezhetők: „Mindenki számára világos, hogy a jobboldali európai kormányok elleni támadások világnézeti különbségekre vezethetők vissza, melyeket próbálnak jogi köntösbe bújtatni. De mindig kiderül, hogy a jogállamiság vagy demokrácia alatt ideológiai tartalmat értenek: szerintük egy demokráciának liberálisnak kell lennie, különben az nem is demokrácia” – húzta alá.

A válságból kivezető út egybevág a posztmodern baloldal átfogó támadásának kivédésével, ugyanis – mint Szánthó fogalmazott – „egy erős Európa erős tagállamokat, nem erős Brüsszelt feltételez”, majd hozzátette:

Ahhoz, hogy ezt elérjük, egyrészt vissza kell vezetnünk Európát az Isten, haza, család hármasértékéhez, másrészt azon kell dolgoznunk, hogy valóra váljon a liberálisok rémálma, a nemzeti, konzervatív erők hatékony nemzetközi együttműködése

– mondta Szánthó Miklós.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója beszédén túl kétoldalú találkozón vett részt Jean Paul Garraud-val, a Rassemblement National EP-képviselőjével, aki a szerdai Gwendolin-jelentés vitáján is kiállt Magyarország mellett, és megvédte hazánkat az alaptalan vádaktól.

Szánthó továbbá egyeztetést folytatott Thibault Francois-val is, a Rassemblent National parlamenti képviselőjével, Marine Le Pen tanácsadójával és Hervé Juvin-nel, az ID pártalapítványának vezetőjével is – olvasható az Alapjogokért Központ közleményében.

Borítókép: Szánthó Miklós (Forrás: Alapjogokért Központ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.