A baloldal Brüsszelben késlelteti a pedagógusok béremelését

Minél hamarabb véget ér a háború, annál hamarabb lehet újra nagyobb gazdasági növekedés Magyarországon.

Bákonyi Ádám
2022. 10. 10. 12:16
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2022. június 28. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 28-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormánypárti képviselők hadat üzentek az oktatási rendszernek, háborút folytatnak a pedagógustársadalom, azaz gyakorlatilag saját nemzetük ellen – jelentette ki napirend előtt Csárdi Antal. 

Az LMP képviselője szerint a kormány immár nemcsak a fizetésemelést követelő pedagógusokat akarja ellehetetleníteni, megfélemlíteni, hanem a velük szolidaritást vállaló szülőket is. Mint fogalmazott, ma már ott tartunk, hogy a kormány képviselői rendőrt hívnak a tiltakozó szülőkre, mert át akarnak adni egy petíciót. Csárdi Antal szerint ha van pénz egy mobilcég felvásárlására, akkor kell lennie a pedagógusbérek rendezésére is. 

Rétvári Bence válaszában hangsúlyozta: a kormány a jövő évi költségvetésben 86 milliárd forinttal növelte az oktatásra fordítható keretet, amelynek legnagyobb részét pedagógusbér-emelésre fordítják majd, ám ezt a baloldali képviselők nem szavazták meg. 

Az államtitkár emlékeztette Csárdit, hogy olyan politikusokkal indult egy listán, olyan pártok logóit tette a neve mellé, akik a pedagógusoktól elvettek egy havi bért, amikor nem tudták az ország gazdasági nehézségeit kezelni.  – Most az egész világban, Európában pedig különösen komoly gazdasági nehézségek vannak, ez a kormányzat mégsem ezt az utat választja. Itt most a vita arról folyik, hogy milyen forrásból és mekkora léptékű pedagógusbér-emelés legyen – mondta Rétvári Bence. 

Hangsúlyozta: minél hamarabb véget ér a háború, és ezzel együtt véget érnek a szankciók, újra lehet nagyobb gazdasági növekedés Magyarországon, és nagyobb forrásunk lesz arra, hogy a pedagógusok bérét is nagyobb mértékben növeljük. 

– Emellett pedig hogyha végre valahára abbahagynák azt a tevékenységüket, hogy eljárnak Brüsszelbe, ott lediktatúrázzák a saját hazájukat, hogy ezzel késleltessék, hogy Magyarország a saját forrásaihoz hozzájusson, amit például a pedagógusok béremelésre tudunk fordítani, akkor bizony ez az összeg magasabb is lehet. Ebben kéne élen járni, tisztelt képviselő úr 

– zárta szavait Rétvári Bence. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.