időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Mindenkit érintenek a nemzeti konzultáció kérdései

Bákonyi Ádám
2022.10.04. 10:16 2022.10.04. 10:33
Mindenkit érintenek a nemzeti konzultáció kérdései

– A Holdról is látszik, mennyire alacsony a pedagógusok fizetése. A kormány nem érzékeli a probléma mértékét, nem öt év múlva, hanem minél előbb rendezni kell a pedagógusok bérét – mondta napirend előtt Dúró Dóra. A Mi Hazánk képviselője szerint mélyreható változásokat kellene elindítani az oktatásban, ám a kormány ölbe tett kézzel várja, hogy megjöjjenek az uniós források. Mint fogalmazott, könnyű Brüsszelre mutogatni, de a bűnbakképzéstől nem fognak megoldódni az oktatás problémái, ahogy attól sem, ha megvonják a pedagógusok sztrájkjogát, vagy kirúgják a jogosan tiltakozó tanárokat. Dúró szerint a kormány milliárdokat költ a nemzeti konzultációra, hogy „dedós” kérdéseket tegyen fel az embereknek, miközben recseg-ropog több állami ágazat is.

Rétvári Bence válaszában hangsúlyozta: lesz költségvetési forrás a pedagógusok béremelésére, de nem lenne rossz, ha amellé egy másik, uniós forrásból származó forintot is oda tudnának tenni, ám az erről szóló törvényjavaslatot a Mi Hazánk sem szavazta meg.

 – A jövő évi költségvetésben az oktatásra 86 milliárd forint többlet szerepel, amelynek a döntő többségéből béremeléseket hajtanak végre – szögezte le az államtitkár, aki visszautasította, hogy a nemzeti konzultáció kérdései dedósak lennének.

– Felfoghatatlan, hogy egy év alatt az áramé már az ötszörösére, a gáz ára pedig hatszorosára emelkedik a világpiacon. Mindenki minden nap arról beszél, hogy mikor lesz végre ennek vége – fogalmazott.

Rétvári Bence kiemelte, hogy az elmúlt évek nem az iskolák bezárásáról, hanem felújításáról szóltak, illetve az okostankönyvek fejlesztéséről.

Szócsaták az Országgyűlésben

Rétvári Bence: Az állam mindenkiről gondoskodik

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.