Szimulációs oktatólabort adtak át a Korányi-intézetben

A tüdőeredetű megbetegedések az egyik leggyakoribb halálokok közé tartoznak, ezért is fontos, hogy az intézet a jövő kihívásainak is meg tudjon felelni.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 11. 13:23
null
Skill labort adtak át a Korányi-intézetben Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tüdőgyógyászat sok évig elfeledett szakma volt, de miután az egyik leggyakoribb halálokok közé tartoznak a tüdőeredetű megbetegedések, fontos, hogy a gyógyításban a jövő kihívásainak az intézet meg tudjon felelni

  hangsúlyozta az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, a 420 milliós kormányzati támogatással megvalósuló szimulációs oktatólabor átadásán Tóth László. Az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkár kiemelte azt is: a betegellátás egyik fontos feltétele a gyakorlati képzés, a továbbképzés szinten tartása, és egy országos intézetnek kiemelt szerepe van abban, hogy teret adjon az elengedhetetlen gyakorlati tudás megszerzésének, fejlesztésének. 

Bogos Krisztina, az OKPI főigazgatója mérföldkőnek nevezve a skill labor átadását, amelynek kialakítására egy használaton kívüli, 260 négyzetméteres épületet hoztak rendbe és szereltek fel a legmodernebb eszközökkel, például endoszkópos és ultrahangszimulátorral, laparoszkópos vagy bronchoscop berendezéssel.

Fotó: Szigetváry Zsolt

Demény Ádám, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság főigazgatója továbbá kiemelte, hogy az Egészséges Budapest program révén az állam hazai forrást biztosított a főváros és a közép-magyarországi régió egészségügyi fejlesztésére. Tájékoztatása szerint 

az OKPI-ban nyolc épületben hárommilliárd forint értékben történtek fejlesztések, és tizenötezer négyzetméter újult meg.

Borítókép: betegellátás bemutatása egy bábun a szimulációs oktatóépület, az úgynevezett skill labor átadásán az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.