időjárás 3°C Aranka 2023. február 8.
logo

A baloldal külföldről kapja a pénzt, így a külföldi nótát visszhangozza Magyarországon

Bákonyi Ádám
2022.11.08. 15:14 2022.11.08. 15:31
A baloldal külföldről kapja a pénzt, így a külföldi nótát visszhangozza Magyarországon

Toroczkai László napirend előtt arról beszélt, hogy a kormány szereti magát szabadságharcosnak nevezni, de az energiapolitika területén – hasonlóan a migrációhoz – tettei mégsem igazolják ezt.

 A Mi Hazánk frakcióvezetője szerint az elmúlt 12 évben a kormány átverte a választópolgárokat, amikor azt ígérte, megvédi őket a rezsicsökkentéssel és a független energiapolitikával. Toroczkai a kormányt hibáztatta azért, hogy a paksi bővítés még nem valósult meg, és azért is, hogy elmulasztotta a villamosenergia-hálózat bővítését. Kijelentette, hibrid és független energiapolitikára van szükség, amely nem felejti el, hogy van napelem, geotermikus és atomenergia is.

Rétvári Bence válaszában közölte, Magyarország akkor lehet sikeres, ha saját érdekében hozza meg a döntéseket, a kormány ezt a politikát képviseli nemcsak szavakban, hanem a tettekben is. Az államtitkár hangsúlyozta: nemzetközi és uniós konfliktusaink java része is ebből származik, a magyar baloldal pedig emiatt támadja folyamatosan a kormányt. 

Tudjuk is, hogy miért, hiszen kiderült, őket külföldről finanszírozták, több milliárd forintnak megfelelő dollárt kaptak azért, hogy a külföldi politikát képviseljék Magyarországon és ne a magyar nemzeti érdeket külföldön. Ők külföldről kapják a pénzt, így a külföldi nótát visszhangozzák Magyarországon 

– mondta Rétvári.

Beszámolt arról, hogy az Eurostat szerint minden más országban emelkedtek a rezsiköltségek, csak Magyarországon nem. Ismertetése szerint a villamos energia kilowattóránként Budapesten 9,22, Bukarestben 16, Brüsszelben 53 eurócentbe kerül, míg a gázért Budapesten 5, Bukarestben 6, Brüsszelben 16, Amszterdamban pedig 42 eurócentet kell fizetni. 

– Nem nevezheti hibásnak azt a gazdaságpolitikát, amely így tudott az embereknek segíteni. Hol van még egy ország, amelyik arányosan 181 ezer forintot tud adni a rezsiköltségeknek a kigazdálkodásához? Az más kérdés, hogy a szankciókkal Európa magát sodorta nagyon-nagyon nehéz helyzetbe 

– zárta szavait Rétvári Bence.

Szócsaták az Országgyűlésben

Nem adták ki a képviselő mentelmi jogát

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.