A baloldal külföldről kapja a pénzt, így a külföldi nótát visszhangozza Magyarországon

A szankciókkal Európa magát sodorta nagyon nehéz helyzetbe.

Bákonyi Ádám
2022. 11. 08. 15:14
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2022. július 4. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 4-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Toroczkai László napirend előtt arról beszélt, hogy a kormány szereti magát szabadságharcosnak nevezni, de az energiapolitika területén – hasonlóan a migrációhoz – tettei mégsem igazolják ezt.

 A Mi Hazánk frakcióvezetője szerint az elmúlt 12 évben a kormány átverte a választópolgárokat, amikor azt ígérte, megvédi őket a rezsicsökkentéssel és a független energiapolitikával. Toroczkai a kormányt hibáztatta azért, hogy a paksi bővítés még nem valósult meg, és azért is, hogy elmulasztotta a villamosenergia-hálózat bővítését. Kijelentette, hibrid és független energiapolitikára van szükség, amely nem felejti el, hogy van napelem, geotermikus és atomenergia is.

Rétvári Bence válaszában közölte, Magyarország akkor lehet sikeres, ha saját érdekében hozza meg a döntéseket, a kormány ezt a politikát képviseli nemcsak szavakban, hanem a tettekben is. Az államtitkár hangsúlyozta: nemzetközi és uniós konfliktusaink java része is ebből származik, a magyar baloldal pedig emiatt támadja folyamatosan a kormányt. 

Tudjuk is, hogy miért, hiszen kiderült, őket külföldről finanszírozták, több milliárd forintnak megfelelő dollárt kaptak azért, hogy a külföldi politikát képviseljék Magyarországon és ne a magyar nemzeti érdeket külföldön. Ők külföldről kapják a pénzt, így a külföldi nótát visszhangozzák Magyarországon 

– mondta Rétvári.

Beszámolt arról, hogy az Eurostat szerint minden más országban emelkedtek a rezsiköltségek, csak Magyarországon nem. Ismertetése szerint a villamos energia kilowattóránként Budapesten 9,22, Bukarestben 16, Brüsszelben 53 eurócentbe kerül, míg a gázért Budapesten 5, Bukarestben 6, Brüsszelben 16, Amszterdamban pedig 42 eurócentet kell fizetni. 

– Nem nevezheti hibásnak azt a gazdaságpolitikát, amely így tudott az embereknek segíteni. Hol van még egy ország, amelyik arányosan 181 ezer forintot tud adni a rezsiköltségeknek a kigazdálkodásához? Az más kérdés, hogy a szankciókkal Európa magát sodorta nagyon-nagyon nehéz helyzetbe 

– zárta szavait Rétvári Bence.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.