Korlátlan hozzáférést kap az SZTE a világ legnagyobb oktatási platformjához

Tovább bővíti együttműködését a Coursera és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE). Az intézmény hallgatói és oktatói a jövőben korlátlanul hozzáférhetnek a világ legnagyobb oktatási platformjának tananyagaihoz. Az erről szóló megállapodást hétfőn írták alá a csongrád-csanádi megyeszékhelyen.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 23. 12:43
ROVÓ László
Szeged, 2022. szeptember 22. Rovó László rektor beszédet mond a 60. Közgazdász-vándorgyûlés megnyitóján a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban 2022. szeptember 22-én. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az SZTE komoly eredményeket ért el a digitalizáció terén az elmúlt évtizedben. Ebbe a folyamatba illeszkedik a Courserával – az európai felsőoktatási intézmények közül elsőként – megkötött átfogó együttműködési megállapodás is – hangsúlyozta Rovó László, az egyetem rektora.

Az egyetem és a Coursera együttműködése 2020 tavaszán kezdődött, amikor az oktatási portál ingyenes licencekkel támogatta az SZTE átállását a pandémia miatti online oktatásra – emlékeztetett.

 

Az elmúlt három évben 2500 licenc segítségével fértek hozzá az egyetem hallgatói, oktatói és munkatársai a felülethez.

 

A Courserán világszerte 113 milliónál többen tanulnak, ezentúl pedig az SZTE minden hallgatója és oktatója tagja lehet ennek a közösségnek – emelte ki Rovó László.

A portált 2012-ben alapította Andrew Ng és Daphne Koller, a Stanford Egyetem két professzora. Ma a Coursera már a világ legnagyobb online oktatási felülete, ahol 275 felsőoktatási intézmény és vállalat legjobb képzései érhetők el. Többek között a Yale, a Johns Hopkins Egyetem, a Google és az IBM kínál digitális tanfolyamokat, amelyek az egyetem vagy a vállalat igazolásával zárulnak – fejtette ki Jeff Maggioncalda, a Coursera ügyvezető igazgatója.

 

A portál hét éve már nemcsak a diákoknak, hanem vállalkozásoknak, kormányzati szerveknek, egyetemeknek is kínál oktatási megoldásokat.

 

A Coursera és az SZTE eddigi együttműködésének eredményei közül a vezérigazgató is kiemelte A tanulás tanulása kurzus magyar verziójának elkészítését, amely a legtöbb országban az oktatási portál legnépszerűbb tananyaga.

Borítókép: Rovó László (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.