A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Szánthó Miklós: A politikai korrektség a legnagyobb fake news

A konzervatív értéket képviselő médiumok elleni támadásokról is beszélt az Alapjogokért Központ főigazgatója.

2023. 01. 25. 16:34
SZÁNTHÓ Miklós
Szánthó Miklós az MCC nemzetközi médiakonferenciája Budapesten (Fotó: MTI/Soós Lajos) Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az eltörlés kultúrája és a woke nagy veszélyt jelentenek a szólásszabadságra – jelentette ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Matthias Corvinus Collegium nemzetközi konferenciáján, amelyet a publikálás jövőjéről tartottak. Hozzátette, 

a neomarxista progresszivizmus őrülete nyomást próbál gyakorolni politikailag motivált vitákra és megpróbálja eltörölni a politikai megközelítéseket a médiában, ha a konzervatív értelmezésről van szó.

Úgy vélekedett, ennek nagy része Brüsszelből jön. Most, amikor kiderült, hogy a konzervatív erők képesek a demokratikus eszközökkel hatalmat nyerni, akkor a demokráciát populizmusnak címkézik és próbálják korlátozni az emberek hangját. Az internet eredetileg a szólásszabadságot hirdette, amit a web 2.0 és a közösségi média eredeti célja is volt, de kiderült, hogy ez nem hozta el a teljes demokráciát.

A konzervatív erők képesek lettek láthatóvá válni itt, ezért próbálják korlátozni a nézeteiket 

– vélekedett. Szerinte az új európai médiaszabályozás tervezete a fake news ellen harcolna, amíg a legnagyobb fake news maga a politikai korrektség, amivel viszont Brüsszel nem áll szemben – fejtette ki gondolatait a főigazgató.

Arról is beszélt, hogy a kettős mérce az Európai Bizottság hivatalos politikája lett. Amikor egy uniós tagállam, akár a lengyel, akár a magyar, megalkot egy médiaszabályozást, botrány keletkezik és megszűnik a médiaszabadság, és a demokrácia, illetve a jogállamiság elleni támadásnak veszik – fejtette ki.

Szerinte a Brüsszel által tervezett új európai médiahatóság véget vetne a szólásszabadságnak és mindenhol cenzúra lenne.

– Ez látszólag nagyon demokratikus, semleges és objektív álcát öltene – tette hozzá. Gondnak nevezte, hogy az Európai Unióban tendencia lett, hogy a döntéshozatalt a lokális szintről szövetségire akarják vinni egy lopakodó törvényhozás részeként.

Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke az uniós szabályozásról azt mondta, a javaslatok sok elemet próbálnak szabályozni, de a médiaszabályozás a tagállamok jogköre, nem az Európai Unióé.

Kijelentette, a magyar kormány kritikus a javaslattal szemben és a médiahatóság is hasonló véleményt képvisel. Hozzátette, az NMHH részt vesz az európai jogalkotásban, de az elnök attól tart, hogy bizonyos szabályozásokat kötelezővé fognak tenni.

Úgy fogalmazott: a javaslat szerint az új testület véleményezhet bármilyen döntést, még olyanokat is, amelyekhez nincs köze.

Borítókép: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az MCC nemzetközi médiakonferenciáján, Budapesten (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.