A Jobbik a béremelések ellen dolgozik Brüsszelben

Százkilencven százalékos béremelés valósult meg a szociális szférában 2010 óta.

Magyar Nemzet
2023. 02. 28. 10:23
20221003 Budapest Országgyűlés plenáris ülése Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szociális dolgozók bérrendezését sürgette napirend előtti felszólalásában Ander Balázs. 

A Jobbik képviselője szerint míg a kormány a pedagógusoknak legalább „ígérgeti" a béremelést, a szociális dolgozók felé még ezt sem teszi meg, akik emiatt elárulva érzik magukat. - A tűzoltás most már nem lesz elegendő, gyors és érdemi bérrendezésre lenne szükség a szociális szférában, a költségvetés módosításáról szóló vitában erre is kellen gondolni - hangoztatta Ander Balázs. 

Válaszában Rétvári Bence úgy fogalmazott, hogy a Jobbik ugyan még nem volt kormányon, de ha így folytatja, akkor nem is lesz. 

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára emlékeztetett: a párt egyes önkormányzatokban, például Ózdon már kimutatta a foga fehérjét, ahol a jobbikos polgármester huszonöt százalékkal csökkentette az óvónők bérét. 

- Itt a parlamentben nagyon szépeket mondanak, de ott helyben, ahol önök döntenek, ott csökkentik a béreket - mondta. Rétvári kitért arra is: minden béremelésnek fedezete kell, hogy legyen, ehhez képest a Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton azért jár Brüsszelbe, hogy a magyarok ne kapják meg a nekik járó forrásokat.

 - Sőt, Gyöngyösi nemrég arról beszélt, hogy elindult a jogállamisági eljárás, pár hónap és pénz sem lesz. Önök azért dolgoznak, hogy amit a pedagógusok béremelésére, iskolák építésére, kórházfelújításokra fordítanánk, azt ne kapjuk meg - mondta az államtitkár.

Szerinte a Jobbik nem azért dolgozik Brüsszelben, hogy minél hamarabb legyen pénz a pedagógusok béremelésére, hanem hogy minél hamarabb eltünjön ez a pénz. 

Rétvári Bence végül egyetértett abban, hogy a szociális dolgozókkal van még teendője a kormánynak, ugyanakkor emlékeztett arra is, hogy a szférában 2010 óta százkilencven százalékos béremelés valósult meg, ahol idén az átlagbér elérheti a négyszázezer forintot. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.