időjárás 8°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Most a tanárokért tüntet, milyen kár, hogy 2008-ban Vadai is leszavazta a béremelésüket

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner
2023.02.03. 11:18 2023.02.03. 11:44
Most a tanárokért tüntet, milyen kár, hogy 2008-ban Vadai is leszavazta a béremelésüket

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője írásbeli kérdést nyújtott be a parlamenthez, amelyre Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára válaszolt – szúrta ki a Mandiner

Ebben az államtitkár emlékeztet, hogy 2008. december 15-én Vadai Ágnes személyesen is megszavazta a pedagógusbérek csökkentését, bár a képviselő próbál úgy tenni, mintha ez soha nem történt volna meg.

„Ha esetleg elfelejtette volna, emlékeztetőül mellékelem a szavazási jegyzőkönyvet” – fogalmazott Rétvári.

 Az államtitkár hozzátette, hogy a háború és a szankciók miatt kialakult gazdasági nehézségek ellenére a kormány minden idők legnagyobb pedagógus-béremelési folyamatát indította el, és a válaszában Rétvári Bence beszámolt arról is, hogy idén januártól már tíz százalékkal emelkedtek a pedagógusbérek, de amint megérkeznek a Magyarországnak járó uniós források, akár 21 százalékra is emelkedhet az idei béremelés mértéke. 

„Ezt a jövő évben tíz százalék helyett 25 százalékos, 2025-ben 29 százalékos emelés követheti” – részletezte az államtitkár, ami összefoglalva pontosan azt jelenti, hogy összességében három év alatt 75  százalékkal nőhetnek a pedagógusbérek, és egy magyar pedagógus átlagos fizetése 777 ezer forint lehet.

Rámutatott arra is, hogy mindezzel szemben az Európai Parlamentben a baloldali képviselők arra szavaztak, hogy fagyasszák be a Magyarországnak járó uniós forrásokat. 

„Ezek után önöknek inkább csak szégyenkeznivalójuk van. És ez nem politika, csak színtiszta matematika” – húzta alá Rétvári Bence.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy az Európai Parlament képviselői még novemberben 416 szavazattal, 124 ellenszavazat és 33 tartózkodás mellett olyan állásfoglalást fogadtak el, hogy ragaszkodnak a Magyarországnak szánt források befagyasztásához. Az eredmény név szerinti vizsgálatából kiderül, hogy a magyar ellenzéki európai parlamenti képviselők közül a független (korábban MSZP-s) Ujhelyi István és a momentumos Donáth Anna nem voksolt. A többiek mind megszavazták, hogy ne adjanak pénzt Magyarországnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.