Kést szorított gyermeke nyakához az őrjöngő egyiptomi túszejtő

Kést szorított nyolcéves lánygyermeke nyakához, úgy tartotta túszként Soroksáron a 42 éves egyiptomi Rabea M. Az arab férfi nem tudta elviselni, hogy elhagyta őt magyar élettársa, akit évekig terrorizált. Közös gyermekük túszul ejtése miatt ma vádat emeltek ellene, letöltendő szabadságvesztést kérve rá, valamint a büntetés letöltése után az országból való kiutasítást.

2023. 03. 20. 10:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek a 42 éves egyiptomi Rabea M. ellen, amiért tavaly kést szorított nyolcéves lánya nyakához és túszul ejtette őt Soroksáron. A Fővárosi Főügyészség ma közölte a részleteket.

Eszerint a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 42 éves egyiptomi állampolgárságú férfival szemben, aki 2022 augusztusában a volt élettársa XXIII. kerületi házához ment, ahol a nyolcéves közös gyermekükkel bezárkózott az ingatlanba, miközben egy bozótvágó késsel fenyegetőzött. A gyermeket a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai menekítették ki.

Rabea M. féltékenység miatt ejtette túszul saját lányát. (Forrás: FB)

A vádirat szerint a vádlott és volt élettársa kapcsolata 2020-ban szakadt meg, és a férfi ezután el is költözött a nő XXIII. kerületi házából. Az élettársi kapcsolatuk megszakadását követően közös gyermekük az édesanya gondozásában maradt, de rendszeresen tartotta a kapcsolatot a vádlottal is. 

A vádlott nem tudta elfogadni, hogy a nő később új párkapcsolatot létesített, ezáltal más férfi is a gyermekével együtt élhet, és ez rendszeres konfliktust eredményezett közte és volt élettársa között, ami a kapcsolatuk helyrehozhatatlan megromlásához vezetett.

Ilyen előzmények után a vádlott 2022. augusztus 23-án délelőtt a XXIII. kerületi házhoz ment, tudva, hogy csak nyolcéves gyermeke és annak nagyapja tartózkodik otthon. Annak érdekében, hogy kicsalja őket a házból, a vádlott egy ajándéknak álcázott csomagot akasztott a kerítés kapujára, majd az épület előtt elbújva várakozott. A nagyapa észrevette a csomagot, és a kislánnyal együtt kiment érte, ekkor azonban a vádlott a kerítésen át beugrott az udvarra, majd a férfit ellökte, a gyermeket pedig felkapta és beszaladt vele a házba, a bejárati ajtót pedig belülről magukra zárta. 

A vádlottnál volt egy ívelt pengéjű kés, a házban azonban magához vett egy – faaprítás céljából tartott – bozótvágó kést is, amit ezután az egyik kezében fogott, a másik kezével pedig megragadta a gyermeket. A vádlott szorosan, testközelben tartotta a kislányt, miközben hangosan kiabálva azzal fenyegetőzött, hogy ha nem megy oda a volt élettársa, akkor megöli a gyermeket, illetve megöl mindenkit, aki be akar menni a házba, és magával is végezni fog. 

A vádlott eközben végigjárta a lakás helyiségeit úgy, hogy a gyermeket mindvégig magával húzta, a kést pedig a sértett nyakának és felsőtestének közvetlen közelében tartotta. 

A vádlott a támadással, fenyegetéssel a félelmében sírva fakadó gyermeknek pszichés traumát okozott. A gyermeket a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai menekítették ki.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a 42 éves férfit 18 év alatti személy sérelmére, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint magánlaksértés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. 

 

A vádlott jelenleg is letartóztatásban van, mivel tartani lehet szökésétől, elrejtőzésétől, valamint a bűnismétléstől.

Túszejtés élő adásban

A Magyar Nemzet korábban megírta, az édesanya aznap éppen az ügyésznél volt egykori élettársa korábbi fenyegetése miatt, amikor az egyiptomi férfi túszul ejtette közös kislányukat Soroksáron. Rabea M. élő adásban közvetítette közösségi oldalán a túszejtést.

Az arab férfi a Facebook-profilján kétszer is élőben jelentkezett a túszejtés közben. Volt élettársát, illetve annak új párját illette tört magyarsággal durva szavakkal, miközben végig fogta a túszul ejtett gyereket. Azt ígérte, ha nem megy haza az asszony és nem beszél vele, megöli a gyermeküket. 

Egy képkocka a túszejtés élő közvetítéséből. (Forrás:FB)

Az előzményekhez tartozik, hogy Rabea M. 14 évvel ezelőtt érkezhetett Európába, több-kevesebb időt töltött a szomszédos országokban, például Szlovákiában. Volt élettársával 12 évvel ezelőtt ismerkedett meg külföldön, tíz éve költöztek Soroksárra, a nő édesapjával közös családi házba. Megszületett kislányuk, és nyolc évig éltek élettársi kapcsolatban. Az anya valamit megérezhetett, mert soha nem utazott ki Rabea M.-mel Egyiptomba, a kislány csak magyar állampolgár lett, egyiptomi nem, útlevelet sem csináltatott neki az anyja, akinek két éve vált rémálommá az élete. 

Egyik nap felvette M. asztalon hagyott mobiltelefonját, odébb akarta tenni az útból. Nem nézett bele, ám a férfi rárontott és agyba-főbe verte, súlyos sérüléseket okozva. 

Az asszony utólag rakta össze, hogy M.-nek lehetett valakije őmellette, ezért reagált így. A hatóságok bíróság elé vitték a férfit, akit súlyos testi sértés miatt egy év szabadságvesztésre ítélték azzal, hogy a büntetés végrehajtását két évre felfüggesztették. Emellett távoltartási végzést is hoztak ellene, nem közelíthette meg az asszonyt kétszáz méterre. Ennek ellenére M. a kislány iskolájának közelébe, attól éppen mintegy kétszáz méterre költözött. 

A féltékeny egyiptomi nem bírta elviselni, hogy exének, Hajnalkának új párja lett. Lehetett rá számítani, hogy megzavarodik, hiszen három évvel ezelőtt eltörte a nő bordáját. (Ez utóbbi miatt zajlik jelenleg is büntetőper ellene.)

Borítókép: Rabea M. könnyebben megsérült, miközben a TEK felszámolóegysége kimentette karmaiból kislányát (Forrás: TEK)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.