Ez a pedagóguséletpálya-törvény, amit Novák Katalin aláírt, már más, mint ami a tiltakozást kiváltotta

A köztársasági elnök azt kéri a magyar politikai élet minden szereplőjétől és az uniós intézményektől, tegyenek meg mindent, hogy a pedagógusok béremeléséhez szükséges források rendelkezésre álljanak.

Magyar Nemzet
Forrás: Sándor-palota2023. 07. 06. 10:15
null
Forrás: Novák Katalin - Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pedagógusok új életpályájáról szóló törvényt az Országgyűlés elfogadta. A sokak által joggal kifogásolt, eredetileg vitára bocsátott úgynevezett „státustörvény-tervezet” leginkább vitatott pontjai az elfogadott jogszabályban már nem, vagy érdemi módosítással szerepelnek – olvasható Novák Katalin köztársasági elnök közleménye a Sándor-palota oldalán. 

Novák Katalin megerősítette: 

ez a törvény tehát tartalmilag már más, mint az, amely a tiltakozást kiváltotta. 

A köztársasági elnök úgy folytatta, „áttanulmányozva a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény szövegét és mérlegre téve a mögötte meghúzódó törvényhozói szándékot, úgy ítélem meg, hogy az új törvény biztosítja a köznevelési rendszer működőképességének fenntartását, egyértelmű kereteket biztosít, és megteremti a béremelés alapját.”

„Álláspontom változatlan: a jövőnk kulcsa, hogy milyen felnőtté válnak a mai diákok” – fogalmazott Novák Katalin. A köztársasági elnök véleménye szerint versenyképes tudással rendelkező, magabiztos, stabil értékrendű fiatalokra van szüksége a jövő Magyarországának. Ehhez elhivatott, jól teljesítő, megbecsült pedagógusokra és minőségi nevelésre van szükség. Erről érdemes a jövőben valódi társadalmi vitát folytatni. 

Sok lényeges, megoldandó feladatot is említ Novák Katalin: 

elsősorban a tanári bérek érdemi emelése és a pedagógusok megbecsültségének biztosítása igényel további lépéseket.

Ezért azt kéri a magyar politikai élet minden szereplőjétől és az uniós intézményektől, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a magyar pedagógusok érdemi béremeléséhez szükséges források mihamarabb rendelkezésre álljanak.      

„Mindezt mérlegelve a pedagógusok új életpályájáról szóló, az Országgyűlés által elfogadott törvényt ma aláírtam, és elrendeltem annak kihirdetését” – szögezte le Novák Katalin. 
 

Borítókép forrása: Novák Katalin közösségi oldala

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.