Fidesz: A baloldal kudarcra kárhoztatja a kézilabdát Érden

Az önkormányzati tulajdonú Érdi Sport Kft. üzleti tervét az utolsó pillanatban fogadták el.

2023. 07. 31. 16:37
Érd, 2020. október 27. Csõzik László (LMP-Jobbik-DK-MSZP-CÉL-Momentum-Mindenki Magyarországa-Párbeszéd-Magyar Liberális Párt) polgármester beszédet mond az Érd-alsó vasútállomáson nyílt kormányablak átadási ünnepségén 2020. október 27-én. Ez a kormányablak országosan a tizenkettedik, amely állomásépületben mûködik. MTI/Vasvári Tamás Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak a Fidesz–KDNP-s képviselők közreműködésének köszönhetően, az utolsó pillanatban sikerült elfogadni a baloldali vezetésű Érden az önkormányzat tulajdonában lévő Érdi Sport Kft. üzleti tervét a város közgyűlésének ülésén, és ezzel az NBI-ből éppen kiesett női kézilabdacsapat esélyt kapott a túlélésre – erről nyilatkozott lapunknak T. Mészáros András, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője. Hozzátette: az érdi kézilabda jövője szempontjából sorsdöntő szavazásra nem ment el az összes baloldali képviselő, így a nemzeti oldalra is szükség volt ahhoz, hogy a közgyűlés határozatképes legyen. A Fidesz-frakció nem szavazta ugyan meg az előterjesztést, de a jelenlétükkel biztosították, hogy a szükséges határozatot meg lehessen hozni.

a baloldali vezetésű Érd
Vajon mikor lesz újra első osztályú női kézilabdacsapat a baloldali vezetésű Érden? Fotó: Fejér Megyei Hírlap/Kricskovics Antal

Mint T. Mészáros András kifejtette: ha nem tudták volna elfogadni az üzleti tervet, akkor a TAO-pályázatot nem lehetett volna beadni, és ez az érdi kézilabda végét jelentette volna. Úgy véli, akár az is előfordulhatott volna, hogy a csapatot még az NBI/B-ben sem engedték volna indulni.

Mi erre a veszélyre számos alkalommal felhívtuk a figyelmet, de így is csak az utolsó pillanatban sikerült a szükséges döntést meghozni

– hangsúlyozta T. Mészáros András. Hozzátette: fontos látni, hogy itt nemcsak a női kézilabdacsapatra kell gondolni, hanem az utánpótlásban játszó gyermekekre és fiatalokra, edzőkre és más munkatársakra is. Mint mondta, értük is harcolni kell.

A politikus emlékeztetett arra, hogy az előző, fideszes városvezetés korábban, 2007-ben kezdte el felépíteni a nő kézilabdacsapatot. Az NBII-ből indultak, de három év múlva már az NBI-ben voltak, ahol hatszor voltak bronzérmesek a Győr és a Ferencváros mögött, és kétszer a Magyar Kupa döntőjébe is bejutottak.

Szavai szerint büszkék arra, hogy nagyon sok nemzetközi meccset és rangadót játszottak, sok összecsapást a televízió is közvetített. – S amíg ilyen sikeresek voltunk, egy sor jogcímen sikerült pénzt szerezni, és nemcsak a városnak kellett finanszírozni a női kézilabdacsapat működését – tette hozzá.

T. Mészáros András kifejtette, hogy a női kézilabdacsapat költségvetése a mostani idényben egy fillérrel sem lesz több, mint tavaly, most is minden hónapban 19 millió támogatást ad a város. Így nagy kérdésnek tartja, hogyan akarják feljuttatni a csapatot, ha csak annyi pénzt adnak, amennyivel tavaly kiestek. – Az én véleményem ezzel szemben az, hogy ha már csinálunk valamit, akkor tegyük jól, a komolyabb szakmai munkához viszont nagyobb költségvetés kellene. Az érdi Fidesz–KDNP abban érdekelt, hogy a csapat ismét nagyobb célokért játsszon, ami méltó a városhoz.

 

Mi ezért nem mondtunk igent az üzleti tervre. De mit lehet várni a baloldaltól, ha a sportbizottságot egy olyan momentumos politikus vezeti, akinek eddig az egyetlen említésre méltó gaztette a magyarországi olimpia hazaárulással felérő megakadályozása volt

 

– fogalmazott T. Mészáros András.

Borítókép: Csőzik László, Érd baloldali polgármestere (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.