Saját magát is megölhette az angyalföldi gyilkos

Kiderült az is, miért segít az alvilág a rendőröknek.

Magyar Nemzet
Forrás: Mokka2023. 07. 18. 12:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még mindig keresi a rendőrség azt a 37 éves férfit, aki múlt hét csütörtökön meggyilkolta a barátnőjét Angyalföldön.

Egy volt nyomozó, Kátai Elek a TV2 kedd reggeli műsorában beszámolt arról, hogy a gyilkos egy üzenetet küldött a barátjának a tragédia után, amelyben azt írta, szörnyű dolgot tett, ami arra utal, hogy felfogta, mi történt, és annak a következményeit is. Közben a Magyar Nemzet rendőrségi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a rendőrség nem tud róla, hogy a gyilkos bárkinél is jelentkezett.

A volt nyomozó azzal folytatta, lehetséges, hogy hamis iratokkal próbálkozik a körözött férfi, és az sem kizárt, hogy már dolgozik is valahol, álnéven. Könnyen lehet, hogy szakállát és bajuszát is levágta, így felismerni sem egyszerű.

Megjegyezte, hogy még egy harmincas éviben járó embernek sem könnyű visszailleszkedni a társadalomba 15 év börtön után, azonban egy 50 feletti férfinek hatványozottan nehéz a dolga a szabadulást követően.

– Ha ezt vesszük alapul, és a gondolkodása eljutott idáig, akár önkezűleg is véget vethetett valahol az életének – fejtegette.

Ha mégsem lett öngyilkos, lehet, hogy a menekülésre összpontosítja szellemi képességeit a férfi. Minden akadály nélkül eljuthatott bármelyik Schengeni övezetben lévő országba, onnan pedig már tervezheti az útját egy harmadik államba, amelyből reményei szerint nem adatják ki – fűzte hozzá, azonban nemzetközi elfogatóparancsot akkor lehet kiadni, ha be lehet bizonyítani, hogy a férfi külföldre menekült.

– Ritkán fordul elő, hogy az esküdt ellenségek, vagyis az alvilág és a rendőrség összefog, most azonban ez történik – magyarázta.

Azt is elmondta, ennek oka az, hogy előfordul, hogy a bűnözők önös érdekből segítenek a hatóságoknak a körözött személy kézre kerítésében, ugyanis nem érdekük a túlzott rendőri jelenlét a nyilvános helyeken, hiszen így ők is célkeresztbe kerülhetnek.

Borítókép: Itt történt a brutális gyilkosság (Fotó: Bors)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.