Akár már jövőre bevezethetik a háromgyermekes édesanyák szja-mentességét

Kovács Zoltán államtitkár közölte, hogy a budapesti demográfiai csúcs alkalmas a tapasztalatcserére és az együtt gondolkodásra.

Forrás: Hír TV2023. 09. 15. 10:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormányzat azon dolgozik, hogy akár már a jövő év elején be lehessen vezetni a háromgyerekes édesanyák személyi jövedelemadó mentességét – mondta a Hír TV Napi aktuális című műsorában Kovács Zoltán. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a bejelentett intézkedéseknél – ahogy eddig is  – figyelembe kell venni a magyar gazdaság teljesítőképességét. 

A demográfiai csúccsal kapcsolatban kifejtette:

a fórum önmagában nem jelenti automatikusan a születések számának emelkedését, tapasztalatcserére és együtt gondolkodásra azonban alkalmas.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a napokban rendezik az V. Budapesti demográfiai csúcsot, ahol Orbán Viktor arról beszélt, Magyarország a családok és a demográfia ügyének leghangosabb és legkitartóbb szószólója a nemzetközi politikában. A miniszterelnök jelezte, hogy össze kell állítani a magyar családpolitika 2.0 programját, továbbá leszögezte, hogy a tervek között szerepel az szja-mentesség kiterjesztése a háromgyermekes édesanyákra is.

A kormányfő ma reggel a Kossuth rádiónak adott interjúban személyes céljának nevezte, hogy Magyarországon a gyermeket vállaló családok jobban éljenek, mint azok, akik nem vállalnak.

– A kormány célja, hogy aki gyereket vállal, az anyagilag is jobban éljen, mint azok, akik nem, és hogy a fiatalok ne rettenjenek vissza a gyermekvállalástól azért, mert pénzügyi, gazdasági nehézségeik vannak. Európában nincs közös demográfiai politika, mert ha mindenki úgy gondolkodna, mint mi, akkor Európában az első számú politikai probléma a demográfiai probléma lenne. Ezért tartunk olyan fórumokat, mint a demográfiai csúcs tegnap és ma Budapesten, hogy rávegyük a döntéshozókat, hogy tessék ezt is napirendre tenni – fogalmazott a miniszterelnök.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.