Csepeli kettős gyilkosság: perújítást kezdeményez Deme Gábor

Január 7-én lesz tizenöt éve, hogy a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában egy elszámolási vita miatt az iskola gondnoka, Kun Tamás lelőtte Takács Józsefet, az iskola vezetőjét és Papp Lászlót, az iskola egyik dolgozóját. Az iskolavezető ugyanis rájött arra, hogy Deme Gábor, az MSZP kerületi politikusa korábban igazgatóként milliókat sikkasztott az iskolát működtető alapítványtól. Az elítélt baloldali politikus tizenöt év után sem nyugodott bele az ítéletbe.

Forrás: Pesti Srácok, Ankor2023. 10. 30. 21:49
null
Fotó: ORIGO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Perújításra készül Deme Gábor, a csepeli kettős kivégzés szocialista bűnsegéde – írja a Pesti Srácok. A lap szerint az egykori baloldali politikus megpróbálja megmagyarázni, kinek állhatott még érdekében a gyilkosság.

Mint ismert, a gyilkosságot Kun Tamás és Deme Gábor együtt határozta el és tervezte meg. Kun a szobából kifelé menet állítólag szándékosan kézen lőtte magát, hogy a meséjét alátámassza majd. Azt állította és állítja ma is, hogy idegenek támadtak az igazgatóra, ő pedig összeverekedett a támadókkal, akik meglőtték. Papp Lászlónak a zsebében volt a bekapcsolt diktafonja, amit a helyszínelők találtak meg. A helyszínelés során derült ki, hogy a diktafon felvette a vitát és a gyilkosság minden mozzanatát.

A vádlottakat előre kitervelten, aljas indokból, több emberen elkövetett emberöléséért jogerősen 2013-ban ítélték el. Kun Tamás tényleges életfogytiglant kapott, bűnsegédjét, Deme Gábort életfogytiglani fegyházra ítélték azzal, hogy legkorábban 36 év után lehet felülvizsgálni a szabadlábra helyezését. Így a szocialista politikus leghamarabb 2045-ben kerülhet feltételesen szabadlábra.

 

Deme Gábor újra megszólalt

Az ügyről könyv készül, amelyben Deme Gábor is nyilatkozott a szerzőnek. Többek között azt állítja:

  • Szocialista körökből megismert nyugdíjasok látogatják, akik baráti szívességből magánnyomozást folytatnak az ügyében.
  • Megvizsgálták a Kun Tamás korábbi okirat-hamisítási ügyében keletkezett iratokat, valamint a diósdi maffiaper során hozott ítélet indoklását, és különös összefüggésre leltek, ami újfent felveti Császár Mihály érintettségét Kun Tamáshoz fűződően.
  • Feltárták, hogy a csepeli lépcsőházban ittasan lövöldöző rendőr, akit 2016-ban elkövetett cselekménye után öt évre ítéltek, ugyanolyan típusú lőszert használt, mint Kun a kettős kivégzéshez.

Az Ankor.hu szerint lényeges, hogy a csepeli kettős gyilkosság ítéletét az első fokon eljáró bírói tanács Deme Gábor motivációjához vezette vissza. Rámutattak:

egyedül Deme Gábornak állt érdekében kivégezni egykori mentorát, mert csak így tudta megakadályozni, hogy Takács feljelentést tegyen ellene.

A védelem azonban azzal a nyilvánvaló ténnyel próbálja menteni, miszerint fél Csepel tudott már Deme sikkasztásáról, tehát a gyilkosság nem oldott volna meg semmit.

Az életfogytiglanra ítélt szocialista politikus ezt az ellentmondást kívánja most feloldani azzal, hogy megmagyarázza, ki másnak lehetett érdekében kivégezni Takácsot. Bár a vele készült interjúban egyértelműen sosem mondta ki, de az ő forgatókönyve szerint szerint Takács a csepeli MSZP és az érdi ingatlanmaffia közötti konfliktusnak esett áldozatul.

Borítókép: Deme Gábor (Forrás: Origó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.