Milliókat vonz a varázslatos Városliget + videó

Az átfogó fejlesztéseknek köszönhetően több tízezer négyzetméterrel, a korábbi 60 százalékról 65 százalékra nő a park zöldfelülete.

Forrás: Metropol2023. 10. 02. 14:55
A Magyar Zene Háza a Városlietben (A kép forrása: Facebook / Magyar Zene Háza)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely és gyakorlatilag a teljes fővárosi baloldal a Városliget megújítása ellen ágált, mondván, a ligetprojekt miatt csökkenni fog a zöldfelület, kevesebb lesz a fa, sőt, a Magyar Zene Háza körüli platánfák ki fognak pusztulni. – A Városliget egy mocsár, ezért is élnek ott „fantasztikus platánok” és növények, amelyek jól érzik magukat – mondta korábban a Klubrádióban, ahol kifejezte aggodalmát, miszerint a platánok tíz év múlva kipusztulhatnak a Magyar Zene Háza miatt.

Mára kiderült, a főpolgármester sem építésznek, sem kertésznek sem túl jó. 

A ligetprojekt hazánk történetének legnagyobb szabású kert- és tájépítészeti programja, az átfogó fejlesztéseknek köszönhetően több tízezer négyzetméterrel, a korábbi hatvan százalékról 65 százalékra nő a park zöldfelülete.

A Metropol helyszíni riportjából kiderül, hogy a megkérdezettek többsége rajong a gondozott és igényes zöldfelületért, a levegő és a terület tisztaságáért és azért, hogy Budapest sok más, fővárosi fenntartású parkjával ellentétben itt sok kuka van, a környezet pedig gyermek- és állatbarát.

Vonzók a tárlatok és más programok, különlegesek és modernek a játszóterek, még a kutyafuttatók is inkább élményparkok.

A megújult Városliget hihetetlen látogatószámmal zárta az idei nyarat.

A portál által megkérdezettek egyetértettek abban, hogy a terület Budapest első számú családi élményparkja, avagy egy szelet Európából a város szívében, itt a legkisebbektől a legidősebbekig, a kultúra kedvelőitől a természetbarátokig mindenki megtalálja, amit keres.

A felújítás részeként épült meg a Magyar Zene Háza, amely amellett, hogy építészetileg is kiemelkedő alkotás, a látogatottsága is kimagasló. Emlékezetes, ez az az épület, melyről Karácsony Gergely korábban azt mondta, hogy

a XXI. században egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, ami talán belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk.

A Városligetbe látogatók nem osztják a főpolgármester véleményét, a legtöbben azért is mennek a Ligetbe, hogy lássák ezt a magával ragadó épületet. Míg az ide érkező külföldiek zöme a Magyar Zene Házának épülete vagy az ott rendezett koncert miatt utazott kifejezetten Magyarországra, addig a hazaiak körében a rocktörténeti kiállítás volt a célpont.

Gyönyörű, nagyon élvezem. Most jövünk a Magyar Zene Házából, önmagában is csodálatos élmény! A kiállítást néztük meg, de úgy döntöttünk, a ligetre szánjuk az egész napot. Annyi minden van még itt, és az egész környezet csodálatos! Most a Néprajzi Múzeumba igyekszünk, úgy hallottam, négyezer kiállított tárgyat lehet megnézni, újszerű, interaktív megoldásokkal. A tetőteraszra is felmegyünk, mert nagyon tetszik, hogy a zöldterület nem lett károsítva, sőt nagyobb is lett. Én úgy érzem, nagyon jó a levegő itt, sokkal jobb, mint volt

– mondta egy külföldön élő magyar hölgy, aki kifejezetten a kiállítás miatt érkezett a Városligetbe. Egy másik magyar látogató úgy fogalmazott, dicséret illeti azokat, akik ezt kitalálták, létrehozták, megalkották.

Borítókép: Magyar Zene Háza (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.