Elemér 2024. február 28.
logo

Bliccelő gyerekek támadtak rá az ellenőrre a Mester utcánál

Magyar Nemzet
Forrás: Magyarország Ügyészsége
2023.11.30. 15:54 2023.11.30. 22:24
Bliccelő gyerekek támadtak rá az ellenőrre a Mester utcánál

Három tizenéves fiatallal szemben emelt vádat a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség, akik 2021 telén, a villamosról leszállva, szidalmazni kezdték a velük szemben jogszerűen intézkedő jegyellenőrt, majd rátámadtak és bántalmazták.

A vádirat szerint a vádlottak – az elkövetéskor 15, 16, illetve 13 éves fiúk – 2021. december 3-án délután, több más társukkal együtt a Móricz Zsigmond körtér felé közlekedő 6-os villamoson utaztak, közben odalépett hozzájuk a jegyellenőr, aki a jegyeik vagy bérleteik felmutatását kérte. A fiatalok – akiknek nem volt érvényes jegyük – közölték az ellenőrrel, hogy leszállnak a következő megállóban, majd ennek megfelelően, amikor a villamos a IX. kerület, Mester utcai megállóba ért, mindannyian leszálltak a járműről – adta hírül az ügyészség.

A jegyellenőr a megállóban a 15 éves vádlotthoz fordult, akitől ismét kérte a jegyét, mire a fiatalkorú a sértettet trágár szavakkal szidalmazni kezdte és veréssel fenyegette. Ekkor az idősebb társa is odalépett hozzájuk, először ő is káromkodva kiabált az ellenőrrel, majd többször felé rúgott, amiből két rúgás a sértett combját érte. A bántalmazásba bekapcsolódott a 15 éves vádlott is, aki ököllel arcon ütötte a sértettet. Az ellenőr hátrált, majd megpróbált elmenekülni, a 13 éves vádlott azonban utánafutott, majd amikor utolérte, kétszer, ököllel arcon ütötte őt, és megpróbálta megrúgni, de ez már nem sikerült neki.

A támadásról a sértettel együtt intézkedő másik jegyellenőr értesítette rendőröket, akik a vádlottakat elfogták.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség fiatalkorúak büntetőügyeinek részlege a három fiatalt csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja. Az ügyészség az akkor 15, illetve 16 éves vádlottakkal szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, 13 éves társukkal szemben pedig próbára bocsátást indítványoz a vádiratban azzal, hogy a bíróság mindhármuk esetében rendeljen el pártfogó felügyeletet is.

Az ügyhöz kapcsolódó felvétel elején az látható, ahogyan a vádlottak és társaik a megállóban körbeállják a sértettet – ekkor történik a rúgás és az ütés. Ezután már a menekülő sértett látható.

Borítókép: A 6-os villamos érkezik a Mester utcai megállóhoz (Fotó: MTVA/Róka László )

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.