A baloldal ismét gyerekeket tol maga előtt – Plakátol a diákfront

A be nem jegyzett Egységes Diákfront, az erőszakba torkolló tanártüntetések egyik szervezője állandóan kalapozik, pénzt gyűjt.

2023. 11. 29. 16:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétezer plakátot helyez ki városszerte a szabad művészet nevében a rendbontásba fulladó diáktüntetések egyik fő szervezője, az Egységes Diákfront. Minderről a szervezet egyik tagja beszélt a Néprajzi Múzeum előtt. A diák – aki be sem mutatkozott a sajtó képviselőinek – azt mondta, a plakátokat „villamosdobozokra, mindenféle utcai jelenléti helyekre” rakják ki. A fiatalember beszélt arról is, hogy szerinte

a Néprajzi Múzeum korlátozza a diákok szabad művelődéshez és kulturálódáshoz való jogát, ezért fel is szólította az intézmény igazgatóját, hogy mondjon le.

A névtelen diák állítása szerint ugyanis a múzeum igazgatója személyesen felelős azért, hogy „az alaptörvényt ilyen módon szegik meg”. – Az alaptörvény engedélyezi a kultúrához való jogot, és a gyermekvédelmi törvény nem terjed ki a múzeumokra, így az önszorgalomból cenzúráz – mondta.

Mit nekik rendőri intézkedés

A korábbi, erőszakba torkolló tanártüntetések egyik szervezője, a diákfront tagja közölte azt is, 

nem foglalkoznak a rendőrséggel, a hatóság úgyis csak vegzálja a diákokat, majd ki is oktatta a rendőrséget is a hatályos jogszabályokról. 

Állítása szerint őt meg is bírságolta a hatóság „szabálytalan múzeumlátogatás miatt”, az ügyet bíróság elé is viszik. 

Háttérben a Soros-birodalom

Az Egységes Diákfrontról érdemes tudni, hogy 

egy hivatalosan nem bejegyzett szervezet, amelynek égisze alatt előszeretettel gyűjtenek pénzt azok a civil szervezetek, szakszervezetek, amelyek nem is szorulnak adományokra. 

Természetesen ezen civil szervezetek szinte mindegyike kapcsolódik valahogy egy Soros-alapítványhoz, vagyis egyáltalán nincsenek pénz híján.

Az Egységes Diákfront viszont nincs bejegyezve, így elszámolniuk sem kell azzal, kitől mennyi adományt kapnak, és azt mire fordítják. Augusztus végén például gyűjtöttek „plakátolásra, színpadtechnikára, hangosításra, online költségek fedezésére”, valamint a rejtélyes „egyéb költségekre” valót is szimpatizánsaiktól igyekeztek megszerezni. A tavaszi erőszakos tanártüntetések egyik baloldali szervező csoportja mindezt olyan platformon tette meg, amely azzal kérkedik, hogy egy nemzetközi baloldali hálózat részeként üzemel. Ezenfelül a gyér létszámú tanártüntetéseken aktív Tanítanék Mozgalom nem állt meg az oktatás szakmai kérdéseinél, hanem azok után már rasszizmus elleni demonstráción való részvételre is felszólította híveit. Augusztusi Facebook-bejegyzésükben ugyanis aktív támogatásukról biztosították a Roma Parlament – Polgárjogi Mozgalmat, amely a rasszista gyűlöletkeltés ellen tervezett fellépni a Belügyminisztérium előtt. 

Még a nyári kalapozásnak teret adó aHang nevű platformról úgy tűnik, hogy része egy nemzetközi balliberális hálózatnak. A szervezet azt írta a honlapján, hogy tagjai az OPEN (Online Progressive Engagement Network) nemzetközi hálózatnak, amely hasonló kampányszervezeteket fog össze. Az OPEN honlapján az látható, hogy olyan progresszívnek mondott ügyek mellett állnak ki, mint a BLM, azaz A fekete életek számítanak nevű szélsőséges mozgalom, vagy az LMBTQ-ideológia, de büszkélkednek azzal is, hogy segítenek olyan egyesületeket, amelyek jobboldali szervezeteket fosztanak meg anyagi támogatásoktól. 

Mi lesz veled, diákfront?

Könnyen lehetséges viszont, hogy rövid idő után az EDF is hasonló sorsra jut, mint némely elődje, amelynek a léte mára homályba veszett. Ilyen szervezet volt a Hallgatói Hálózat, amely a Facebook-oldalának tanúsága szerint utoljára 2019 márciu­sában adott életjelet magáról.


Borítókép: Egy tüntető diák (Forrás: Facebook/Egységes Diákfront)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.