Épphogy átadták, máris szétázik a 3-as metró

Látványos vízfolyásokban gyönyörködhet az utazóközönség.

Forrás: Világgazdaság2023. 12. 01. 11:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 3-as metró több megállójánál is tócsákban áll a víz, és látványos vízfolyások alakultak ki. Öt és fél éven át, több mint kétszázmilliárd forintból újították fel a budapesti 3-as metrót. Ehhez képest úgy ázik be, mintha legalább ötven éve nem nyúlt volna hozzá senki – hívta fel a figyelmet a jelenségre a Világgazdaság

Emlékeztetnek arra, hogy a projekt költségvetése a támogatási szerződés értelmében

 225,063 milliárd forint, ennek túlnyomó része uniós forrás, illetve állami finanszírozás.

A munkálatokat sem nagyon siették el, öt és fél évig várt az utazóközönség a megváltásra, ugyanis a rekonstrukció 2017-ben vette kezdetét, és csak 2023 májusában fejezték be. Hozzáfűzik, ez alsó hangon is majdnem egyéves csúszást jelent, és ezek után meglepő, hogy az elköltött százmilliárdokkal nem sikerült a beázást megoldani.

A portál tócsákról és patakszerű átfolyásokról kapott jelzést a Corvin-negyednél, Kőbánya-Kispestnél és a Határ útról is, ahogy a Deák Ferenc és a Kálvin térről is.

Fotó: Világgazdaság/Hecker Flórián

 

Borítókép: Világgazdaság/Hecker Flórián

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.