Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Felesége volt párjának megveretésével is meggyanúsították az Amnesty-vezér testvérét

Felesége egykori élettársának megveretésével is meggyanúsították korábban Vig Mórt, akit nemrég tartóztattak le sok száz milliós adócsalás gyanújával – értesült a Magyar Nemzet. Az Amnesty International Magyarország igazgatójának testvére ellen az előbbi eljárást ugyan idővel megszüntették, de egy nemzetközi csalássorozatban való részvétel, illetve vesztegetés vádjával az exügyvéd már bíróság elé került.

2023. 12. 13. 5:05
Vig Dávid
Forrás: Amnesty.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés kísérletével is összefüggésbe hozta a hatóság néhány évvel ezelőtt Vig Mórt, akit a közelmúltban sok száz milliós számlagyár irányítása miatt vett őrizetbe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – tudta meg a Magyar Nemzet.

Vig Mór egyébként nem más, mint Vig Dávid Amnesty-vezér testvére. 

Az Amnesty International Magyarország igazgatója régóta ismert a magyar közéletben, ő a Soros-hálózat fontos magyarországi láncszeme, hiszen milliárdos összegek felett rendelkező, illetve komoly külföldi támogatást kapó, a tőzsdespekuláns befolyása alatt álló szervezeteknél (Magyar Helsinki Bizottság, Open Society Foundations) volt bizalmi állásban.

Éppen ezért nem meglepő, hogy Vig Mór is nagyobb reflektorfénybe került azután, hogy az adóhatóság egy több száz milliós számlagyár működtetésének gyanújával őrizetbe vette a férfit, akinek a bíróság el is rendelte a letartóztatását.

 

Nem ma kezdte

Nem sokkal később az is kiderült, hogy nem ez a férfi egyetlen ügye: Vig egy jelenleg is körözött bűnöző társaságában vehetett részt egy nemzetközi csalássorozatban, illetve, hogy tavaly egy vesztegetési ügyben jogerősen elítélték. A Magyar Nemzet arról is beszámolt, hogy Büro Cégkezelő Kft. néven egy cégtemetőként is működő szolgáltató köthető Vig Mórhoz, amely a II. kerületi Keleti Károly utca egyik földszinti üzlethelyiségébe van bejegyezve, majd azt is megírtuk, hogy Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon bizalmasának egyik vállalkozása is a cégtemetőként is működő szolgáltatóhoz került.

 

Megverethette felesége volt párját

A botrányos ügyeknek ezzel koránt sincs vége, ugyanis információnk szerint három éve a praxisától azóta már eltiltott ügyvéddel szemben az a gyanú is felmerült, hogy egy elmérgesedett vita miatt megverette felesége volt párját. 

Úgy tudjuk, a verésre felkért két elkövetőt meg is találták a rendőrök, és mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki.

 Viget mint a bűncselekmény megbízóját ugyancsak „elővették” és felbujtás gyanújával őt is kihallgatták az egyenruhások. Az eljárást végül megszüntették, mert kétséget kizáróan nem tudták bizonyítani, hogy hármójuknak köze van a bűncselekményhez.

Nevek említése nélkül, a történetet körülírva kerestük az eljárást korábban felügyelő ügyészséget is, tőlük azt a tájékoztatást kaptuk, hogy

az ügyben a nyomozó hatóság három személyt hallgatott ki gyanúsítottként aljas indokból vagy célból, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt.

Hozzátették: „a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség az eljárást mindhárom gyanúsítottal szemben megszüntette, mivel a tettesként és bűnsegédként gyanúsított két férfi esetében nem volt bizonyítható, hogy a bűncselekményt ők követték el, a felbujtással gyanúsított férfi – a sértett volt párjának új párja – esetén pedig a felbujtás nem volt bizonyítható”.

Borítókép: Vig Dániel, az Amnesty International Magyarország igazgatója (Forrás: Amnesty.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.