Huth Gergely: Amit a dollárbaloldal szereplői állítanak, az biztosan hazugság + videó

Huth Gergely környezetvédelmi aktivistából lett a Magyar Nemzet oknyomozó újságírója, majd az általa alapított Pesti Srácok portál főszerkesztője. A Partizánnak adott interjúban elmondta véleményét többek között a Soros-hálózatról, a civilekről és az álcivilekről, de a dollárbaloldal botrányáról is szó esett.

2023. 12. 14. 22:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az interjú elején kiderült, hogy Huth Gergely a '90-es években környezetvédelmi aktivizmusban indította el a közéleti karrierjét és utána lépett be a magyar politikai újságírásba.

A 90-es évek elején a Bős-nagymarosi vízlépcsőt újra megnyitott megépülési tervei kapcsán környezetvédőként vett részt megmozdulásokon.

A Pesti Srácok főszerkesztője ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy még az édesanyjától kapott egy könyvet még talán a '90-es évek legelején, egy környezetvédelmi kiskátét, hogy mik a legfontosabb dolgok, amiket egy tisztább, jobb világért meg kell tenni. Ez akkor nagyon tetszett neki, elkezdett mélyen utána olvasni, a barátainak is tetszett, úgyhogy kialakult egy nagyon jó társaság, akivel tüntetéseket, performanszokat szerveztek, elég látványosakat. Akkor szerinte még egész más volt, mert az akkor induló kereskedelmi médiában is a kilencvenes évek közepén egy látványos, jó tüntetés, az ezer százalék, hogy benne volt mindegyik esti híradóban. Ma már szerinte ezek a valódi civil aktivizmusok egyáltalán nem érdekesek a média számára. 

Hozzátette: szerinte az a gond, hogy

sajnos ezt is lejáratta a nemzetközi baloldal Magyarországon, és megpróbálta becsatornázni politikai küzdelmekbe a baloldali érdekeik mentén. Ezért olyan szervezetek, akik korábban például nagyon hasznos munkát végeztek, mint például a Levegő Munkacsoport, gyakorlatilag ma már a támogatásokért cserébe arra kényszerülnek, hogy minden Soros-féle petíciót egy emberként írjanak alá, és feladják azokat az eredeti célokat, amiért annak idején elindultak.

 

Soros zsoldjában álló szervezetek

Huth Gergely az „ősbűnt” ott látja megnyilvánulni, hogy például a Norvég Alap-botrányban, ahol az akkori, valamikori Energia Klub vezetői voltak azok, akik tető alá hozták azt a civil, politikai hálózatot Bajnai Gordon körül, és abba becsatornázták az általa egyébként korábban nagyra becsült környezetvédő szervezeteket is, akik azóta a petíciók aláírói között ott szerepelnek. Úgy ítéli meg a publicista, nagy kár ezért, mert korábban még hiteles környezetvédő szervezetek,

a választópolgárok egy jelentős részének a szemében politikai aktivista szervezetekké váltak azáltal, hogy ők az úgynevezett Norvég Alap-botránytól fogva együtt tiltakoznak a valóban sáros civil szervezetekkel, tehát valóban olyan szervezetekkel, akik külföldi pénzekből politikát csinálnak Magyarországon, és ezt igyekeznek eltitkolni. Szándékosan összekeverték azokat a szervezeteket, amelyek valóban akkor léptek színre, amikor Bajnai Gordon 2014-es kampányát kellett a semmiből és pillanatok alatt valahogyan megszervezni.

 

A dollárbaloldal botránya

A Pesti Srácok főszerkesztője a jelenlegi balliberális összefogás – úgynevezett guruló dollárok – külföldi kampányfinanszírozási botrányával kapcsolatban elmondta, hogy egyelőre ott tartunk, hogy van amerikai kapcsolatrendszer és van amerikai törekvés, hogy azokon a csatornákon politikai változást érjenek el Magyarországon. Szerinte ez már bizonyított. És ott tartunk a másik vonalon, hogy

amit a kampányfinanszírozási botrány balliberális szereplői állítanak, az biztosan hazugság. Tehát biztosan nem fért bele az összeg az adománygyűjtő ládikákba, és biztosan nem úgy történtek a dolgok, ahogy azt állítják.

Huth Gergely hozzátette:

Ha összerakja az ember a képet, hogy kik befolyásolják az egyik oldalon a magyar politikát, akkor biztos, hogy nem az amerikai ötvenhatos emigránsok adták össze ezt a pénzt, hiszen valószínűleg nem is működött rendesen ez az adománygyűjtő oldal. Például a Magyar Nemzetben megjelent elég világos cikksorozat, amely konkrétan leírja az értesüléseket és a pénzeknek az útját. Ezzel kapcsolatban azt gondolja, így néz ki a jó újságíró munkája, mert ő is rengeteg oknyomozó cikket írt már életében. Általában van 3-4-5 sarokpontja egy cikknek, amit lehet bizonyítani. A többi meg következik egymásból.

Most szerinte olyan 80-90 százalékban a jobboldali média leírta már a dollárbaloldal kampányfinanszírozási botrányának a lényegét, és egy év múlva vagy fél év múlva valószínűleg sokkal okosabbak leszünk.

 

A teljes interjú alább megtekinthető:

Borítókép forrása: Partizán YouTube-csatornája

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.