Tarlós István: Ne mondják, hogy az olcsóbb a drágább

A Magyar Nemzet kérdésére Tarlós István korábbi főpolgármester hazugságnak nevezte azt az állítást, amely szerint Karácsony Gergely jelenlegi városvezető olcsóbban újíttatta volna fel a Lánchidat, mint ahogy az ő idejében tervezték. „Az alagút nélküli változatot összehasonlítják az alagút-felújítást is tartalmazó változattal, ami ötven százalékkal nagyobb projekt: ez óvodás trükk” – minősítette Karácsony és helyettese állítását Tarlós. Eközben a Lánchíd-felújítás finanszírozási botrányának újabb fejezete került napvilágra, amikor az Atv.hu megírta: a számlagyáras ügyvéd, Vig Mór cége 1,4 milliárd forintnyi összeget kaphatott a Lánchíd-renoválás kivitelezőjétől. A beérkezett pénzből mintegy 900 millió forintnyi összeget továbbutaltak Vighez köthető magán- és ügyvédi letéti számlákra, majd ezt rövid időn belül készpénzként vehették fel.

2024. 01. 22. 19:10
null
20230223 Budapest Tarlós István miniszterelnöki főtanácsadó, volt budapesti főpolgármester Fotó: Katona Vanda Magyar Nemzet Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután múlt hét csütörtökön először Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes, majd másnap Karácsony Gergely főpolgármester is arról beszélt a médiában, hogy ők olcsóbban újították fel a Lánchidat, mint az előző fővárosi vezetés, a Magyar Nemzet megkérdezte Tarlós István korábbi főpolgármester véleményét is az ügyről. 

– Ez egy hebehurgya hülyeség. Szándékosan összekeverik az alagút nélküli és az alagutat is tartalmazó projektet

– szögezte le kérdésünkre Tarlós. 

 

Almát a körtével 

Mint arról korábban beszámoltunk, az előző városvezetés tendert írt ki a Lánchíd felújítására, amelyet első alkalommal is a későbbi nyertes, az A-Híd Zrt. nyert meg. A projekt 35 milliárd forintba került volna, a híd renoválása mellett azonban tartalmazta a Széchenyi téri villamosalagút és a Váralagút felújítását is. Az ajánlatban bruttó 21,8 milliárd forintos végösszeg szerepelt csak a Lánchíd-felújítása kapcsán. 

2019 őszén Karácsony Gergely és csapata győzött az önkormányzati választásokon, és azóta sem tudni pontosan, hogy miért, de érvénytelenítette az előző városvezetés által kiírt tendert és kétszer is újat írtak ki. Először 2020 januárjában minősítettek minden beérkező ajánlatot érvényesnek, ám túl költségesnek, ezért újabb fordulóra került sor, amelyet ismét az A-Híd Zrt. nyert. A munka másfél éves csúszással 2021 márciusában kezdődött, és már nem tartalmazta a Széchenyi téri villamosalagút és a Váralagút renoválását. 

A beruházás bekerülési költsége kapcsán így is több félreértésre okot adó körülmény maradt. Nemrég a liberális Telex.hu is foglalkozott a Lánchíd-felújítással és a portál 18,8 milliárdos végösszeget társított a projekthez. Ami igaz is, csakhogy ez nettó bekerülési ár, a főváros pedig a bruttó összeget fizette ki. Karácsonyék hídfelújítási projektjének végösszege bruttó 26,7 milliárd forint lett, ami 4,9 milliárddal, vagyis kerekítve ötmilliárd forinttal került többe, mint amiről Tarlós István idejében szó volt – ami 21,8 milliárd forint volt. 

– Az alagút nélküli változatot összehasonlítják az alagút-felújítást is tartalmazó változattal, ami ötven százalékkal nagyobb projekt: ez óvodás trükk. Nem is értem, miért erőltetik 

– mondta Tarlós, visszatérve Karácsony Gergely és Kiss Ambrus azon nyilatkozatára, amely szerint ők olcsóbban, 26,7 milliárd forintért újították fel a Lánchidat, mint ahogy a korábbi városvezetés tervezte – 35 milliárd forintos végösszeggel. 

Tarlós István a Karácsonyék által kötött szerződésben a legproblémásabbnak a hatvanszorosára emelkedett előleg összegét és a megfeleződött a kötbért nevezte. 

 

Vig Mórnál kötött ki az előleg? 

A Lánchíd-felújítás kapcsán Karácsonyék által kötött szerződésben nagyjából ötmilliárd forintra emelkedett az előleg összege, amelynek nagyságát Tarlós István szokatlannak nevezte lapunk kérdésére. A korábban a baloldalhoz csatlakozó Jobbik pedig egyenesen azt állította: korrupció lengi körül a beruházást. 

Az Atv.hu mai információi ezt az álláspontot erősítik. A portál által megszerzett nyomozati iratok alapján két év alatt 1,4 milliárd forintnyi összeg mehetett a Lánchíd kivitelezőjétől, az A-Híd Zrt.-től a számlagyárügy gyanúsítottjának cégéhez. A gyanú szerint a beérkezett pénzből mintegy 900 millió forintnyi összeget jellemzően még beérkezésük napján továbbutalhatták a december elején őrizetbe vett Vig Mór ügyvédhez köthető magán-, illetve ügyvédi letéti számlákra, majd rövid időn belül készpénzben felvehették őket.  

A 2023 februárjában indult nyomozás során az adóhatóság – értesülésünk szerint – azt is vizsgálja, hogy érkeztek-e utalások Vig ügyvédi letéti számlájára azt követően, hogy az ügyvédet a Kúria jogerősen, 2022 januárjában bűncselekmény elkövetése miatt eltiltotta az ügyvédi hivatás gyakorlásától és ezt követően a Budapesti Ügyvédi Kamara törölte a kamarai nyilvántartásból. 

Tarlós István Vig Mór ügye kapcsán nem kívánt nyilatkozni. 

 

Kihagyott alagutak 

Tarlós István kiemelte, azért sem volt célszerű kihagyni a felújításból a villamosalagutat, mert azt hamarosan szintén fel kell újítani és ehhez újból le kell majd zárni a Lánchidat. 

Az alagút felújítása nemcsak azért szükséges, mert rossz állapotban van, hanem azért is, mert az új villamosok számára használhatatlan. – A spanyol villamosok nem férnek be, ha találkoznának az alagútban, mindkét jármű visszapillantó tükrei letörnének – hangsúlyozta a volt főpolgármester. 

A felújítás másfél éves csúszása kapcsán feltett kérdésünkre Tarlós István kiemelte: a FŐMTERV szakvéleménye szerint a munkálatokat már 2019-ben el kellett volna kezdeni. – Ezt úgy kezelték, hogy másfél évig nem csináltak semmit – emlékeztetett a volt főpolgármester. 

 

Vizsgálóbizottság 

Pénteken Brenner Koloman, a Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltje kezdeményezte egy vizsgálóbizottság felállítását a Fővárosi Közgyűlésben, azt kérve a testület tagjaitól, vizsgálják meg, miért drágult a Lánchíd-beruházás. A politikus azt ígérte, hogy a javaslattal levélben fordul Karácsony Gergelyhez és a közgyűlés tagjaihoz. 

A főpolgármester még aznap az ATV Egyenes beszéd című műsorában reagált a felvetésre, mondván, ezt a kampány részének tekinti, vagyis nem kíván felállítani semmilyen vizsgálóbizottságot. Karácsony Gergely a műsorban előhozakodott azzal a hazugsággal is: ők olcsóbban újították fel a Lánchidat, mint a Tarlós István-féle városvezetés szerette volna. 

Lapunk e-mailben juttatott el kérdéseket a baloldali pártoknak arról, támogatnák-e a javaslatot. Az LMP válaszában jelezte: egyelőre megvárják, milyen konkrétumokat tartalmaz Brenner Koloman levele, amely szombati válaszadásukkor jutott el hozzájuk. A Momentum, a Párbeszéd, a DK és az MSZP nem válaszolt. 

Tarlós Istvánt is kérdeztük a vizsgálóbizottság ötletéről, ám a volt főpolgármester nem kívánt hozzászólni. 

A vizsgálóbizottság ötlete azt követően merült fel, hogy a Magyar Nemzet és számos más orgánum is megírta: a számlagyáras ügyvéd, Vig Mór ügyében házkutatást tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 őszén 33 budapesti helyszínen, köztük az A-Híd Zrt.-nél is. 

Vig Mór november vége óta letartóztatásban van, a NAV Bűnügyi Főigazgatósága több száz milliós számlagyár működtetése miatt, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással gyanúsította meg. Vig Mór egyébként nem más, mint az Amnesty International Magyarország igazgatójának, Vig Dávidnak a testvére.  

A hatóság szerint Vig Mór ügyében a szökés és a bűnismétlés veszélye is fennáll, ezért nemrégiben további három hónappal meghosszabbították az előzetes letartóztatását

Borítókép: Tarlós István (Fotó: Katona Vanda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.