„Fekete-Győr nem folytathatja a munkáját az Országgyűlésben”

A Momentum volt elnökének le kell mondania.

2024. 02. 19. 10:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Fekete-Győr Andrásnak le kellene mondania a parlamenti mandátumáról, ilyen embernek nincs helye a közéletben – mondta az Alapjogokért Központ vezető elemzője azzal kapcsolatban, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Momentum volt elnökét. Ismert, Fekete-Győr András és Szarvas Koppány Bendegúz hat éve az Országház előtti ellenzéki tüntetésen pirotechnikai eszközt dobott a rendőrök közé, amivel a hatóság embereire támadtak. A bíróság ezért a minap másodfokon két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az erőszakos képviselőt. Az ügy a Legfelsőbb Bíróságra kerül, hiszen Fekete-Győr megfellebbezte a mostani határozatot, így a döntés nem emelkedett jogerőre.

Pindroch Tamás az Origónak adott interjúban úgy fogalmazott, 

a Momentum volt elnöke egy megtörtént eseményt próbál letagadni, amikor azt mondja, ő csupán beejtette a füstgránátot a rendőrök közé. Főleg, hogy a bűncselekményről felvétel is készült. 

– Létezik az emberben egy általános igazságérzet, amely alapján egyértelmű, hogy egy politikus nem támadhat rá a rendőrökre, nem dobálhatja őket pirotechnikai eszközökkel. Fekete-Győrnek tehát le kellene mondania a mandátumáról, ilyen embernek nincs helye a közéletben. Akármilyen véleménnyel vagyunk is egy képviselőről, a közvélekedés szerint ő a választókat képviseli, tehát be kell tartania a törvényeket – mondta Pindroch Tamás, hangsúlyozva, 

a demokratikus berendezkedésünk alapja, hogy a bíróság által elítélt politikus nem folytathatja a munkáját az Országgyűlésben. 

Fekete-Győr azonban a felelősségvállalás helyett az ítélet kihirdetése után újra az ügyészséget támadta, de korábban már Polt Péter legfőbb ügyészt is börtönnel fenyegette meg, a 2022-es kampányban azt mondta, amennyiben megnyerik a választásokat, Polt ellen eljárásokat indíthatnak. – Ezek után ne is csodálkozzunk azon, hogy az ő jogérzéke és jogfelfogása szerint nem követett el semmit, így nincs következménye a mostani bírósági ítéletnek, és nem mond le a mandátumáról. A felelősség hárítása az egész magyarországi baloldalra jellemző hozzáállás – fogalmazott az elemző.

Pindroch Tamás kitért arra is, hogy a jobboldallal szemben a baloldalon soha senki nem hibás semmiért. – Mindent elmond róluk az a tény, hogy 

ma is Gyurcsány Ferenc a vezetőjük, miközben az őszödi hazugságbeszéd nyilvánosságra kerülése után azonnal távoznia kellett volna a közéletből. Nem beszélve arról, hogy 2006 őszén az ellene tüntetőket kardlapozták, gumilövedékkel lőtték a rendőrök, ezért azóta sem hangzott el egy halk bocsánatkérés sem a részükről. 

De számos aktuálpolitikai példát is hozhatunk, például a külföldi befolyásszerzés, a guruló dollárok ügyében sincs következmény a baloldalon, de Karácsony Gergely főpolgármesterben sem merült fel, hogy a Városháza-botrány, a Lánchíd-felújítás, vagy akár a főváros csődhelyzete miatt vállalja a felelősséget – sorolta az elemző, további példaként említve, hogy arra sem hajlandóak, hogy a Klubrádió tulajdonosától, Arató Andrástól elhatárolódjanak, vagy bojkottálják a baloldali adó műsorait Arató Novák Katalint és Varga Juditot emberi mivoltukban gyalázó minősíthetetlen cikke miatt.  Fekete-Győr ügyét is bagatellizálják, ebből is látszik, hogy a baloldalt Gyurcsány vezetésével elvtársi véd-, és dacszövetség jellemzi. Az ellenzéket nyugodtan minősíthetjük következmények nélküli koalíciónak – mondta.

 

 

A liberális párt múlt heti, érdektelenségbe fulladt demonstrációjáról Pindroch Tamás azt mondta, a Momentum lételeme, hogy lázadónak, radikálisnak mutassák magukat. – Ez azért is abszurd, mert valójában azt a mainstream globalista baloldali irányvonalat képviselik, amely a nyugati világ politikai elitjét is alkotja, és valójában nem a szavazókat, hanem a globális nagytőke, a hálózatok érdekeit szolgálják. Látjuk a németországi, franciaországi emberek felháborodásából, hogy miről is szól ez a politika – fogalmazott, hozzátéve, 

a momentumosok valóban radikálisak, ugyanazt az elhibázott politikát szeretnék nálunk újra meghonosítani, ami ma a nyugati országokat jellemzi. Azt a szuverenista kormányzatot próbálják megbuktatni, amely kiáll Magyarország érdekekei mellett, és elutasítja a háború-, gender- és migrációpárti irányvonalat. 

– Az ellenzék azért küzd, hogy feladjuk politikai önállóságunkat, az ő aknamunkájuk miatt nem kapjuk meg az uniós támogatásokat sem. A magyar szavazók döntő része elutasítja ezt az álláspontot, ezért sem képes az ellenzék növelni bázisát. Nem tudnak szimpátiát kelteni maguk iránt, hiszen a baloldal céljai világosak, újra kiszolgáltatottá akarják tenni az országot. Hosszú időn keresztül kormányoztak már, a választók tudják, hogy ez az irányvonal a stabilitás és a növekedés helyett gazdasági csődhöz és társadalmi feszültségekhez vezet. A Momentum tüntetésein is ezért vannak nagyon kevesen, hiszen az üzeneteikkel és a programjukkal sem képesek megszólítani a választók széles rétegeit – mondta az elemző.


Borítókép: Fekete-Győr András egy korábbi tüntetésen (Fotó: Magyar Nemzet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.