Juhász Péternek felcsillanhatott a szeme a dollárbaloldal milliárdjai láttán, gyorsan ő is bejelentkezett egy kis alamizsnáért

Az Együtt volt társelnöke azt is tudja, hogy Bajnainál kell bejelentkezni a dollárokért.

2024. 03. 12. 7:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Bajnait a világért nem tagadnám meg, sőt, másként mondom: Sorostól is boldogan fogadnék el pénzt” – mondta a hazai politikába nemrég visszatérő 

Juhász Péter, akinek szemlátomást azonnal Soros György jut eszébe Bajnai Gordon volt miniszterelnök neve hallatán. 

A Momentum által támogatott, a főváros V. kerületében induló polgármesterjelölt a Magyar Hang Kompország című műsorában elmondta, nyáron találkozott utoljára a baloldalt több milliárd forinttal támogató Action Democracyhoz is köthető Bajnaival, a bajai halászlé főző fesztiválon, azelőtt pedig talán négy-öt éve.

– De boldogan beszélnék vele

– fogalmazott Juhász. Azt azonban egy kissé csalódottan jegyezte meg, hogy nem tud arról, hogy most éppen lenne pénzosztás Sorosék háza táján. 

Ismert, a Bajnai Gordon volt miniszterelnök és Soros György spekuláns közötti kapcsolatot erősíti, hogy Korányi Dávid, Bajnai volt államtitkára az alapítója annak az Action for Democracy nevű szervezetnek, melyen keresztül milliárdok érkeztek a 2022-es kampány alatt a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz, és a teljes baloldalhoz.

A napokban nyilvánosságra került videófelvételekből pedig egyértelműen kiderül, hogy maga Soros volt az Action for Democracy legnagyobb adományozója.

Ráadásul a legutóbbi országgyűlési választások alatt a hazai baloldalhoz érkező pénzek nagy része pont a Bajnai Gordon érdekeltségébe tartozó DatAdat céghálónál kötött ki. Mint kiderült, az Action for Democracy nevű amerikai szervezet összesen 3,176 milliárd forintot utalt Magyarországra a 2022-es országgyűlési választás kampányában, amely nagy része – 1,84 milliárd forint – Márki-Zay Péter mozgalmához, a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz (MMM) került. A jelentés szerint az amerikai támogatások „végső kedvezményezettje, illetve magyarországi elosztóközpontjai” a DatAdat-cégcsoport és Oraculum 2000 Kft. voltak. A két cég összesen 3,55 milliárd forintot költött el a kampányban. 

A DatAdatnál dolgozik egyébként Juhász Péter egykori társa, az Együtt másik volt társelnöke, Szigetvári Viktor is. 

Borítókép: Bajnai Gordon és Juhász Péter (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.