Lánczi Tamás a szuverenitásról vitázott Schiffer Andrással

Magyarország szuverenitását az növeli, ha mindenkit megpróbál érdekeltté tenni a saját sikerében. Nagyon közel vagyunk a háborúhoz, valahogyan a szereplők között manőverezni kell, mert mindenki követel valamit – mondta Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke egy Schiffer Andrással folytatott vitán. A felek abban egyetértettek, hogy a progresszív liberálisok komolyan veszélyeztetik a nemzetek önálló döntéshozatali képességét, de vita alakult ki köztük arról, hogy mennyire kell és lehet gazdaságilag szuverénnek lenni a mai globalista környezetben.

2024. 05. 09. 5:30
HZ1_5393
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szomszédunkban dúló és a világban máshol zajló háborúk jelentik a szuverenitásra a legnagyobb veszélyt jelen pillanatban – jelentette ki Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal (SZH) vezetője az Európai parlamenti választások – erős nemzetállamok vs. Európai Unió című rendezvényen, amelyet a Scruton V. P. szervezett. Úgy folytatta, az orosz–ukrán háború már 2014-ben elkezdődött, csak nem akartak róla tudomást venni. 

A gazdasági szuverenitás jelentősége

Emellett a negatív gazdasági folyamatok 2013-ig vastagon jelen voltak, a dél-európai államok elveszítették a gazdasági szuverenitásukat, mivel uniós és nemzetközi pénzpiaci lélegeztetőgépre tették őket. 

Az orosz–ukrán háború egy legyengült kontinenst ért el, megrendítő hatást fejtett ki, ami még nem tudatosult az európai emberekben. 

Brüsszel politikai tevékenysége arra irányul, hogy úgy tesz, mintha a 2008-as válság előtti világ élne tovább. A migráció formájában pedig a konfliktus már kopogtat az ajtón, amiről nem beszélnek, helyette viszont létrehoztak egy hazug nyelvezetet – értékelt az SZH vezetője.

Schiffer András leszögezte: ha Magyarország komolyan gondolja, hogy kimarad a háborúból, akkor felül kell vizsgálnia a NATO-tagságát. – Egy ország szuverenitása a gazdasági szuverenitáson alapul, hogy a magyar emberek a legnyomorultabb kistérségekben is magyar munkahelyekre tudjanak elmenni – fogalmazott. Hozzátette, helyesnek tartja a reptér kormány általi visszavásárlását, ahogy a közműcégek visszavételét is támogatta korábban. Amikor Brüsszel érdekköreit valaki megsérti, arra mondják, hogy korrupció – emelte ki.

HZ1_5382
Még nem tudatosult az orosz–ukrán háború megrendítő hatása az európaiakban Lánczi Tamás szerint, Schiffer András a NATO-ból is kilépne  (Fotó: Havran Zoltán)

 

A 2008-as válság óta fordult fel a világ

Lánczi Tamás úgy vélekedett, hogy 2008 jelentett egy fordulópontot, mert a nyugati globalista kísérlet léket kapott, azóta a „véget ért történelem” mintha újraindult volna. Egy kiéleződő és komoly fegyveres globális konfliktus elszenvedői vagyunk, ahol a tengerentúli szereplők a fontosabbak mint Európa, mindenki erőt gyűjt, küzd az erőforrásokért, és próbálja a saját befolyási övezetét kiterjeszteni, ami rossz hír a kis nemzetállamoknak. Közben feljöttek a pályára olyan régebben ismeretlen, nagy nemzetközi szereplők, mint Kína, illetve visszaerősödött Oroszország. Iparkodhatunk, hogy ezek a malomkövek ne őröljenek fel minket – fogalmazott az SZH elnöke.  

Magyarország szuverenitását az növeli, ha mindenkit megpróbál érdekeltté tenni a saját sikerében. Nagyon közel vagyunk a háborúhoz, valahogyan a szereplők között manőverezni kell, mert mindenki követel valamit 

– állította. 

A gazdasági szuverenitás kapcsán elmondta: a nyersanyagokat kívülről kell beszerezni, ami nem gond, ha az ország ezekkel jól sáfárkodik. A probléma akkor jelenik meg, ha a nemzetközi érdekek meg akarják szakítani a globális beszerzési láncolatot. Ez ellen küzdeni kell, a magyar kormány éppen ezt teszi – mutatott rá. Schiffer András amellett foglalt állást, hogy Magyarország a lehető legtöbbet tegye meg az önellátás érdekében, ami Lánczi Tamás szerint illúzió, mert aki ilyen stratégiát alkalmaz, azt a környező országok le fogják gázolni. 

 

Mi várható június 9-e után?

Lánczi Tamás nem számít szuverenista áttörésre a júniusi uniós választásokon, illetve akárki is kerül a Fehér Házba, lehet, hogy egy kész helyzetet kap a háborúval. Ha világméretű háború tör ki, mindegy, ki lesz az elnök, kötött pályán fog mozogni – vélte. Arra is az érdekes fejleményre is felhívta a figyelmet, hogy egy amerikai kongresszusi szavazáson a republikánus párt fele anélkül szavazott együtt a demokratákkal, hogy bármit kértek volna cserébe. – Ha a háború és béke kérdésében nincsen különbség, akkor az elnök mit fog tenni? – kérdezte. Azzal egészítette ki, hogy a máz kezd leolvadni, egyes országokban már külföldi állampolgárokat ültetnek be a kormányba, Németországban úgy legózzák össze a kormányt, ahogy akarják, a német embereknek a kormányuk színezetére nagyon kevés ráhatásuk van – értékelt az SZH elnöke.

Schiffer András kijelentette: az unió önálló mozgásterét az USA végképp beszűkítette 2022 februárjában. Mára a német zöldek lettek az amerikai támaszpont Európában, pedig régen még ők akarták az amerikai csapatokat eltávolítani az NSZK-ból – emlékeztetett. Az ügyvéd egyetértett Lánczi Tamással abban, hogy ő sem vár szuverenista áttörést, hanem az lesz majd érdekes, hogy a nemzeti belpolitikákra milyen hatást fejt ki az egy hónap múlva esedékes választás. – 2019-hez képest a szuverenista erők jóval nagyobb szeletet hasítanak ki a nemzeti delegációból. 

Kellemetlen idők jöhetnek a mainstream progresszív alakulatoknak a belpolitikában június 9-e után 

– jósolta az LMP egykori társelnöke.

 

Covid- és médiapolitika a szuverenitás tükrében

Lánczi Tamás szerint a Covidot az unió és az USA kormánya központosításra használta fel, de ezzel nem az embereknek segítettek, hanem egy nyers hatalomelvonás zajlik a járványra, a háborúra vagy a migrációra hivatkozással. 

– Nem a Covid volt az első „botrányos sztori”, hanem a migráció, amikor az EU brutálisan túlterjeszkedett a saját hatáskörén és mindmáig megpróbál beavatkozni a tagállamok magánéletébe. 

Hatalmas üzletet csináltak a Covidon, kérdéses, hogy ez mennyire szolgálta az európai emberek javát – idézte fel.

Schiffer András ezzel egyetértésben arról beszélt, hogy az EU félelmetes módon szerepelt le a járvány két esztendeje alatt. Az unió a nulladik kilométernél a földbe állt, nem tudták, hogy jutnak haza az egyes állampolgárok a különböző országokból. Olyan jogkorlátozásokat vezettek be, ahol fittyet hánytak a szükségességre és az arányosságra. Majd Putyin elfújta a Covidot, és később sem kérdezett senki arra, hogy szükséges volt-e a „bohóckodás a maszkkal”, vagy miért csak engedéllyel lehetetett kimenni az utcára, illetve egyes orvosok működési engedélyét hogyan vehették el. Az ügyvéd emlékeztetett: Kanadában zárolták a tiltakozók és az azokat támogatók bankszámláját, de az sms-ben kötött vakcinaszerződések is felháborítók. 

HZ1_5413
Lánczi Tamás szerint fel kell világosítani az embereket a tudatipar veszélyeiről (Fotó: Havran Zoltán)

Lánczi Tamás rámutatott: a tudatipar erejét úgy lehet ellensúlyozni, hogy meg kell értetni az emberekkel a veszélyt. A Covid és a háború idején látszott, mekkora jelentősége van a szuverenitásnak. – Senki nem véd meg minket, csak a saját hazánk, az embereknek el kell mondani, hogy mi a tét. A külföldi beavatkozást rafináltan teszik, nehéz jogszabályokkal megfogni ezt, az egyetlen eszköz erre az, hogy el kell mondani az embereknek, ne üljenek fel mindennek – fogalmazott

Schiffer András felidézte, hogy a globális tőke ideológiai hadviselésében 2008-ban történt egy fontos fordulat, „az egész woke-marhaság és progresszív máz kialakítása ekkor indult el”. A globalista hálózat kulcsfontosságú pozíciókat szerzett meg az elmúlt 10-15 évben, az Európai Bíróság apparátusában és az európai médiában – szögezte le. Hozzáfűzte, a kultúra amerikanizálása már az ötvenes években megindult, de ezzel együtt 2008-ig szándéka és ereje sem volt arra, hogy rövid pórázra fogja az európai politikát. 

– A mostani adminisztráció a mélyállammal takarodjon messze a pokol fenekére. A liberálisok vívmányait a liberálisok előszeretettel kezdik zárójelbe tenni. 

Nemzetek közötti együttműködésre van szükség, Magyarország pedig ezt a harcot egyedül nem tudja megvívni – vélekedett az ügyvéd.

Borítókép: Kellemetlen idők jöhetnek a mainstream progresszív alakulatoknak a belpolitikában június 9-e után (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.