A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Szánthó Miklós: A baloldali elit politikai fegyverként próbálja használni a jogállamisági mechanizmust

Szánthó Miklós szerint Brüsszel így akarja érvényesíteni az akaratát.

Forrás: MTI2024. 05. 27. 17:28
Budapest, 2024. április 24.
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ fõigazgatója a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) sajtótájékoztatóján a Millenárison 2024. április 24-én. Április 25. és 26. között harmadik alkalommal tartják meg a rendezvényt, amely minden eddiginél nagyobb lesz, ugyanis rekordszámú, majdnem háromezer résztvevõt várnak, köztük 500 külföldi vendéget, és 80 felszólalót hat kontinensrõl.
MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eurokraták és a woke-ista, progresszív, baloldali elit politikai fegyverként próbálja használni a jogállamisági mechanizmust, mivel az a céljuk, hogy a jogállamiság egyetemes és abszolút értékének nevében minden döntést és hatáskört a helyi szintről a globális szintre szervezzenek át – emelte ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ, a Danube Institute és a The European Conservative című folyóirat közös konferenciáján

– A jogállamiság fontos kategória, komolyan kell venni, hiszen az Európai Unió működésének lényege

– jelentette ki az Alapjogokért Központ főigazgatója. Arra is felhívta a figyelmet, hogy 

a jelenlegi legnagyobb gondot a jogállamiság brüsszeli alkalmazása jelenti,

ugyanis Brüsszel politikai fegyverként használja a fogalmat, hogy így érvényesítse elképzeléseit. Olyan kulcskérdésekben próbál diktálni, mint a migráció, a határvédelem, a genderideológia vagy a háború – tette hozzá.

Kiemelte, hogy itt nem jogi vitáról van szó, mert nincs jogi alapú pró és kontra érvelési helyzet, ezért Brüsszel csupán politikai vitát folytat.

– Ez pedig az alapvető értékek eltérő megközelítésén alapul, vagyis a viszonyuláson a nemzeti szuverenitáshoz, a családhoz, a geopolitikai kihívásokhoz és a zsidó–keresztyén értékekhez

– fejtette ki Szánthó Miklós A jogállamiság mint törvényhozás című nemzetközi tanácskozás egyik panelbeszélgetésében beszélgetőpartnerei, Jerzy Kwasniewski, az Ordo Iuris társalapítója és Ricardo Ruiz de la Serna, a CEU San Pablo Egyetem egyetemi docense társaságában.

– Brüsszel kettős mércét alkalmaz Lengyelországban, hiszen a nemzeti kormány ellen több jogállamisági eljárást indított, amikor azonban a globalista kormány vette át a hatalmat és sok radikális és a jogállamiságot tipró intézkedést hozott, „ezek felett a brüsszeli elit szemet huny, sőt egyenesen üdvözli az új fejezetet Lengyelország belpolitikájában

– mondta Jerzy Kwasniewski. Ricardo Ruiz de la Serna szerint most a szabadság és a szerelem, a család, a haza és minden természetes közösség elleni támadás tapasztalható. Ennek a támadásnak csak alibije a jogállamiság – jelezte.

Borítókép: Szánthó Miklós (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.